Sportnieuws

EK dag 5: Van der Reijken en Bonevacia niet door naar finale

Op de vierde dag van de EK te Berlijn kwamen geen RA-atleten in actie. Op de vijfde dag maakte Irene van der Reijken (op de foto met nummer 2) een zeer verdienstelijk debuut op de 3.000m steeple chase. De van Antilope afkomstige atlete had zich in Luik middels de B-limiet gekwalificeerd voor dit kampioenschap. In een sterk veld kon ze aanvankelijk goed mee in het tweede groepje, maar moest in de laatste 2 rondjes terrein prijsgeven. Zij finishte uiteindelijk als 16e in 9.57.10, wederom onder de 10 minuten, maar niet genoeg om door te gaan naar de finale. Een knappe prestatie en een hele ervaring ‘reijker’.

Liemarvin Bonevacia heeft al aan meerdere kampioenschappen deelgenomen. Vandaag was hij tweede loper in het nationale 4 x 400m kwartet. Hij liep uitstekend (onder de 46 seconden) en verdedigde de eerste plaats met verve. Helaas kon Nederland zich niet op die plaats handhaven. Slotloper Tony van Diepen (Lycurgus), die de hele tijd derde liep, werd in de laatste meters voorbijgelopen door een Spanjaard. Daardoor miste het team rechtstreekse kwalificatie. De tijd van 3.04.93 was niet goed genoeg om als één van de twee tijdsnelste teams door te gaan naar de finale. Nederland eindigde nu als negende. Door een blessure van Terrence Agard (Haag Atletiek) en ziekte van Jochem Dobber (Suomi) kon de ploeg niet in de sterkste opstelling uitkomen.

Tijdschema en uitslagen