Sportnieuws

EK para-atletiek, dag 6 en7: ZILVER voor Zonneveld met Europees record!

Tijdens de zevende en laatste dag van de EK para-atletiek in Berlijn, heeft Take Zonneveld een zilveren medaille behaald op het onderdeel speerwerpen. Zijn beste afstand van 33.22m is tevens goed voor een nieuw Europees record in zijn klasse (F40). Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Op de zesde dag zou Ronald Hertog (T44) uitkomen op het nummer verspringen. De dag ervoor maakte hij deel uit van het zilveren team 4 x 100m. “Zijn laatste race, de estafette, heeft hem dusdanig veel last aan zijn achillespees bezorgd. In overleg met de medische staf is besloten, met pijn in het hart, om Ronald terug te trekken”, vertelt bondscoach Arno Mul.

Samenvattend kunnen onze atleten terugkijken op een zeer succesvol verlopen Europees kampioenschap.

Ronald Hertog (T44):

  • zilver op de 200m (23.00)
  • brons op de 4 x 100m (45.63)*

Ranki Oberoi (T20):

  • brons op verspringen (7.13m)*

Gert-Jan Schep (T36):

  • zilver op de 400m (58.81)

Take Zonneveld (F40):

  • brons op kogelstoten (8.64m)*
  • zilver op speerwerpen (33.22m)*

* Nederlands record

Uitslagen