HordelopenSportnieuws

Vogels prolongeert titel op 80m horden bij C-spelen

Ruth Vogels had een druk programma bij de 51e(!) C-spelen te Amsterdam. Zij kwam uit op 1 looponderdeel en 2 werponderdelen. Op de 80m horden prolongeerde zij haar titel van vorig jaar. Zij deed dat in de nieuwe clubrecordtijd van 11.71. Die tijd is goed voor de 10e plaats aller tijden in Nederland. Vorig jaar noteerde zij een snellere tijd (11.60), maar die prestatie kwam tot stand met teveel rugwind (2.2m/s). Zij is de tweede atlete van RA die op de 80m horden een medaille naar huis neemt. In 1997 was dat Jiva Jaliens die toen een bronzen plak won. Daarnaast veroverde Ruth nog een bronzen medaille op kogelslingeren met een nieuw persoonlijk record van 36.92m. Voordat het zover was, moest er enkele weken nog een wedstrijd worden ingelast op de Nenijto aangezien zij nog een prestatie moest neerzetten op dit onderdeel om te worden toegelaten. Op discus wierp ze een afstand van 32.01m, dat ook een nieuwe persoonlijk record voor haar was. Dat was goed voor de 7e plaats.

Isaya Klein Ikkink leek op weg naar de goede klassering op de 100m horden, maar in de finale viel hij helaas geblesseerd uit. Op hoogspringen lukte het hem helaas niet om de finale te halen. Gezien zijn 1.81m die hij dit jaar al heeft gesprongen, behoorde hij zeker tot de medaillekandidaten (nummer 3 had 1.80m dit jaar).

Kars Bebelaar bereikte met 39.61m bij het kogelslingeren de vijfde plaats. Eva van Wijngaarden kwam tot 2.49.88 op de 800m, maar dat was niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale.

Uitslagen