Sportnieuws

Baanrecord bij werpvijfkamp

Vanessa SterckendriesRotterdam, 8 september – De voor Lycurgus uitkomende Belgische atlete Vanessa Sterckendries heeft het baanrecord op het onderdeel kogelslingeren flink verbeterd. Vanessa verbeterde met de afstand van 66.19m tevens haar persoonlijk record. Nog ruim een metertje verder en dan heeft ze het Belgische record te pakken (67.30m). Dit jaar werd ze voor het eerst Belgisch kampioene kogelslingeren (of hamerslingeren zoals ze dat in België noemen). Het oude baanrecord stond op naam van V35 Wendy Koolhaas van Groningen Atletiek met 63.34m wat ze vestigde tijdens de laatste editie van het zomerwerpen.

De jaarlijkse werpvijfkamp werd gehouden onder bijna droge omstandigheden. De enkele druppel mocht de deelnemers niet deren. Er werden goede prestaties geleverd. Bij de masters mannen behaalde Cor Nijhof van Atverni (Nieuwegein) de meeste punten. Monica Kindervater (AV Hanzesport) deed dat bij de masters vrouwen.

In tegenstelling tot eerdere edities, was er van onze vereniging weinig deelname. De familie Blommestijn was wel aanwezig en viel qua punten in de top 3. Zowel Peter (M75) als Laura (V70) behaalde een tweede plaats. Michelle (V50) belandde op de derde plaats.

Jenneke en Berta: bedankt voor de heerlijke lunch!

Uitslagen