Sportnieuws

Goede resultaten bij open ZH-kampioenschappen

Barendrecht, 8 september – Een week na de finale van de pupillencompetitie werden in Barendrecht de open Zuid-Hollandse kampioenschappen gehouden voor pupillen. De aanwezige jonge atleten/atletes behaalden prima resultaten.

20180909 Lieven VreugdenhilJongens pupil D
Lieven Vreugdenhil (foto) was heer en meester op de meerkamp. Op de 40m sprint was hij de snelste met 7.39. Daarmee benaderde hij zijn p.r. tot op 6/100 van een seconde. Op ver sprong 1 atleet verder dan hij en op bal moest hij er 4 voor zich laten. Omgerekend in punten werd hij ruim eerste met 34 punten voorsprong op nummer 2. Op de 600m kwam hij met 2 seconden voorsprong over de finish in 2.22.61 en dat was ook een nieuw persoonlijk record.

Meisjes pupil A1
Een uitstekende derde plaats voor Georgina Taylor (rechts op de foto) waarbij ze slechts 4 punten achterstand had op de nummer 2 (1543 om 1547). Zij wist haar persoonlijk record op hoogspringen te brengen op 1.30m. Slechts één ander meisje wist deze hoogte ook te overbruggen. Yenthe Vreugdenhil kan ook terugzien op een goede meerkamp daar zij op de 6e plaats is geëindigd. Tot slot nog een keurige 9e plaats voor Tessa van Vlaanderen. Zoë van Gils nam op haar oude thuisbaan alleen deel aan de 1.000m. Dat deed zij uitstekend door die winnend af te sluiten met een straatlengte voorsprong in 3.31.23.

Meisjes pupil A2
Keysha Tujeehut werd 14e op de meerkamp, waarvan het onderdeel kogelstoten het beste was met een vierde plaats.

Meisjes pupil B
Faith Tujeehut was de grootste pechvogel van de dag daar zij slechts op één schamel puntje verschil met nummer drie niet op het podium kwam (1338 om 1339 punten).

Meisjes pupil C
Mina Chokri eindigde van de 25 meisjes op een prima vijfde plaats.

Uitslagen