Sportnieuws

Vierde en laatste pupillencompetitie

Rotterdam, 1 september – De vierde en laatste wedstrijd van de pupillencompetitie werd verwerkt op de Nenijto onder stralende weersomstandigheden. Hieronder de belangrijkste uitslagen, zowel van de vierde wedstrijd als van het totaalklassement over 4 wedstrijden (alleen top 10 noteringen).

Voor onze vereniging waren er een flink aantal ereplaatsen te zien. Er waren maar liefst drie eerste plaatsen voor onze clubgenoten. Bij de JPA1 was dat Gyani Biekram, bij de JPB was dat Stein van Eimeren en Mina Chokri was de beste bij de MPC.

 

Jongens pupillen A2
Geen top 10 noteringen voor RA-atleten. Maar het scheelde maar heel weinig (slechts 7 puntjes) of Elwin Philipsen was op plaats 10 beland.

Vierde wedstrijd
Geen top 10 noteringen.

Totaalklassement
Geen top 10 noteringen.

 

Jongens pupillen A1
Het was geen verrassing wie er eerste zou worden: Gyani Biekram want hij won alle vier de wedstrijden. Sterker nog: hij won alle onderdelen op de laatste wedstrijd. In het eindklassement had hij ruim 200 punten voorsprong op nummer 2! David van der Velden had hoger kunnen eindigen, ware het niet dat hij enkele dagen voor de laatste wedstrijd door zijn enkel was gegaan.

Vierde wedstrijd
1. Gyani Biekram
10. David van der Velden

Totaalklassement
1. Gyani Biekram
5. David van der Velden
10. Roman Casas de Rooij

 

Jongens pupillen B
Stein van Eimeren startte in de laatste wedstrijd niet op de 1.000m. Maar dat had gelukkig geen invloed op de einduitslag, want daarin werd hij namelijk eerste!

Vierde wedstrijd
Geen top 10 klasseringen.

Totaalklassement
1. Stein van Eimeren

 

Jongens pupillen C
Lucius van der Velden werd eerste in de laatste wedstrijd en in het totaalklassement eindigde hij op een uitstekende derde plaats.

Vierde wedstrijd
1. Lucius van der Velden
3. Elijah Oliveira Waalring

Totaalklassement
3. Lucius van der Velden

 

Jongens pupillen D
Lieven Vreugdenhil deed het heel goed door zowel in de vierde wedstrijd als in het totaalklassement op de tweede plaats te eindigen. Op het onderdeel medicinebalstoten verbeterde hij zijn eigen clubrecord tot 5.94m (was 5.85m). Op de andere 2 onderdelen verbeterde hij zijn persoonlijke records. In het totaalklassement scheelde het maar 19 punten met de nummer 1. Verder nog 3 jongens in de top 10 van het eindklassement. Een prima resultaat. En volgend jaar zijn ze pupil C. Hopelijk met dezelfde (of betere) resultaten.

Vierde wedstrijd
2. Lieven Vreugdenhil
6. Abel Molenaar
7. Sam Huygen
10. Rafael Murk Jansen

Totaalklassement
2. Lieven Vreugdenhil
6. Sam Huygen
7. Abel Molenaar
8. Filippe Heiberg

 

Meisjes pupillen A2
Nicole Furtado belandde op de derde plaats. In het eindklassement over 4 wedstrijden eindigde ze ex aequo op de vierde plaats met Nicole van Haaften van Fortuna. Op de 60m was ze vandaag één van de snelsten. Sanae Benchallal kwam 10 punten tekort voor een top 10 notering.

Vierde wedstrijd
3. Nicole Furtado

Totaalklassement
4. Nicole Furtado

 

Georgina, Yenthe en TessaMeisjes pupillen A1
Met vier meisjes in de top 10, mogen we wel van een groot succes spreken in deze categorie. Dat belooft nog wat voor volgend jaar als ze pupil A2 zijn. Georgina Taylor eindigde als derde in de vierde wedstrijd, maar in het totaalklassement werd ze tweede met slechts 35 punten achterstand op nummer 1.

Vierde wedstrijd
3. Georgina Taylor
5. Zoë van Gils
6. Yenthe Vreugdenhil
7. Stella Heijnen

Totaalklassement
2. Georgina Taylor (links op de foto)
4. Zoë van Gils
6. Yenthe Vreugdenhil (midden op de foto)
8. Tessa van Vlaanderen (rechts op de foto)

 

Meisjes pupillen B
Hoogst geklasseerde was Faith Tujeehut. In de laatste wedstrijd werd ze keurig tweede en in het totaalklassement eindigde ze op de vierde plaats. Op ver werd ze op 4cm na tweede.

Vierde wedstrijd
2. Faith Tujeehut

Totaalklassement
4. Faith Tujeehut

 

Meisjes pupillen C
In de vierde wedstrijd behaalde Mina Chokri de overwinning met slechts 12 punten voorsprong op nummer 2. De medicinebal stootte ze ruim 1 meter verder dan ze ooit had gedaan en dat was goed voor een nieuw clubrecord. Ook in het totaalklassement over 4 wedstrijden behaalde ze de eerste plaats. Hierin had ze bijna 200 punten voorsprong op nummer 2. Een uitstekende prestatie.

Vierde wedstrijd
1. Mina Chokri
9. Noor Klein

Totaalklassement
1. Mina Chokri
10. Noor Klein

 

Meisjes pupillen D
In het totaalklassement vielen Jaida Jasmin Thomas Lopes en Clarice Faes net buiten de top 10 (resp.11 en 12) met een onderling verschil van 12 punten.

Vierde wedstrijd
7. Clarice Faes

Totaalklassement
Geen top 10 klasseringen.

IMG-20180901-WA0002 IMG-20180901-WA0003 IMG-20180901-WA0001 IMG-20180831-WA0002

Enkele sfeerimpressies met trainers Benita Verlinde, Liesbeth Koot en Eric Tournier. En een primeur: onze prachtige nieuwe koepeltent werd voor het eerst opgezet! Foto’s: Nils Bebelaar

Uitslagen vierde wedstrijd

Uitslagen totaalklassement