Sportnieuws

Vrouwen masters tweede in finale

Breda, 23 september – De vrouwen masters van Rotterdam Atletiek zijn voor de derde keer in de historie tweede geworden in de finale van de Nederlandse clubkampioenschappen. Dat deden zij onder zeer natte omstandigheden. Pluvius vond het pas genoeg toen de estafettes op het punt van beginnen stonden. Eerder werden ze tweede in 2001 en 2012.

Iedereen had uiteraard last van de slechte weersomstandigheden. De organisatie had dan ook besloten om het hoogspringen niet door te laten gaan. Aanvankelijk eerst alleen voor de vrouwen, later ook voor de mannen. Dat was in ons nadeel doordat puntenpakster Laura Blommestijn (V70) dan niet in actie kon komen. Achteraf pakte dat goed uit, want de nummer 3 (Hellas uit Utrecht) kon daardoor hun hoogspringtroef Weia Reinboud (V65) niet inzetten. In de eindstand was dan het verschil zeer klein tussen RA en de nummer 3, Hellas (5105 om 5075). Ploegleidester Joyce de Wit diende nog een protest in bij de organisatie, maar dat werd afgewezen.

De sprintsters beten het spits af. Marieke Berkhof (V35) werd 9e op de 100m in 15.88. Deze afstand werd gewonnen door Liesbeth van Rossum (V40) die haar p.r. tot op 6/100 van een seconde wist te benaderen. Daarna moest ze direct door naar het verspringen waar ze derde werd met 4.05m. Laura Blommestijn kwam tot 2.94m en qua punten leverde dat meer op dan de prestatie van Liesbeth.

Ondertussen was Madeleine Cossée (V55) bezig aan een goede reeks bij het discuswerpen. In haar tweede worp verbeterde ze haar p.r. tot 28.96m en dat was goed voor een nieuw clubrecord. Zij werd op haar hielen gezeten door Carla Hertog (eveneens V55) die tot 28.63m kwam (ook een p.r. in de klasse V55).

V45 Annemieke Punter scoorde de meeste punten: 835 op de 400m voor haar 1.04.16. Daarnaast nog eens 717 punten op de 200m (29.32) en tot slot was zij tweede loopster in de 4 x 100m estafette die qua tijd als tweede werd beëindigd in de nieuwe clubrecordtijd van 57.07. Dat was ruim 5(!) seconden sneller dan het oude clubrecord.

Ook Marije Poot (V40) kwam uit op 3 loopnummers, dezelfde als Annemieke (400m in 1.13.90, 200m in 31.36 en derde loopster in de estafette). Liesbeth Koot (V40) liep de meeste meters: 1.500m in 6.11.16 en daarnaast slotloopster in de estafette. V35 Hester Lingsma had haar enkel verzwikt omdat zij in Milaan op hoge hakken probeerde te lopen.

Madeleine kwam nèt niet tot 10m bij het kogelstoten (9.99m) en Michelle Blommestijn (V50) kon tevreden uit de ring stappen met haar 9.46m.

Zoals eerder al gememoreerd: het estafetteteam verbeterde het clubrecord bij de V40 met meer dan 5 seconden tot 57.07. Dat kwam o.a. doordat de atletes een clinic hadden gevolgd bij Patrick van Luijk. Die had gezegd dat de snelsten moesten starten. En zo geschiedde het. Liesbeth van R. startte en gaf het stokje over aan Annemiek, die gaf het over aan Marije en Liesbeth K. bracht het stokje over de finish.

En ons trouwe jurylid Victor Brettschneider was uiteraard ook weer van de partij, alsmede de mannen van de familie Suvaal. Achteraf gezien had de RA-mannenploeg ook nog mee kunnen doen. In de eindstand na wedstrijden nam de ploeg de 13e plaats in (12 ploegen starten in de finale). Door het afzeggen van NEA Volharding had RA deel kunnen nemen in deze finale…

Uitslagen

Foto’s A3