PolsstokhoogspringenSportnieuws

WK masters Málaga: Punter door naar halve finale

De 7e dag van de WK voor masters in het Spaanse Málaga, was voor onze clubgenoten minder succesvol dan de vorige dagen. Voor een lichtpuntje zorgde Annemieke Punter (V45) door tweede te worden in haar serie over 400m in 1.03.16. Dat was goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de halve finale van 12 september.

M50 Peter Poppe kwam uit in de zevende serie van de 400m. Op deze afstand gingen alleen de nummers 1 rechtstreeks door en de 13 tijdsnelsten. Peter werd tweede in zijn serie in 57.97 en behoorde helaas niet tot één van de tijdsnelsten. Hij had zijn eigen clubrecord van 57.08 moeten verbeteren om door te kunnen gaan, waarbij hij nog in de langzaamste serie zat (kijkend naar de winnende tijden). Alle nummers 1 van de overige 10(!) series waren ruim sneller.

Marc Suvaal (M50) kwam uit op polsstokhoogspringen. Helaas haalde hij zijn aanvangshoogte van 3.75m niet.

Kersvers wereldkampioene Annelies Steekelenburg (V70) nam deel aan het verspringen. Zij was erg constant met sprongen rond de 2.70m, met 2.71m als beste (twee keer 2.69m). Deze afstand was goed voor de 8e plaats.

Uitslagen