Sportnieuws

Geslaagde clubkampioenschappen op de Nenijto

Rotterdam, 8 oktober – Prima nazomerweer, af en toe een beetje frisjes. Een prima opkomst van de jongste leden en hun ouders/verzorgers.

Jongens B
Yannick Geluk werd hier eerste met een nieuw p.r. op speer van 42.07m. Tomas van Wijngaarden werd tweede en liet er in de afsluitende 800m geen enkele twijfel over bestaan wie hier de beste was. Hij benaderde zijn beste prestatie op dit nummer tot op 1 seconde (en dat in zijn eentje).

Jongens C
Isaya Klein Ikkink stond op het hoogste treedje mede dankzij een prima vertesprong van 5.73m en een speerworp van 33.13m. En hij noteerde een prima tijd op de voor hem erg lange 800m.

Jongens D
Michiel Zunderman had ruim 200 punten voorsprong op de nummer 2 Amine Ajal. Dat kwam vooral doordat hij 2 onderdelen winnend wist af te sluiten: de 1.000m en het speerwerpen.

Jongens PA1
Vooraf was eigenlijk al duidelijk dat Gyani Biekram er met de overwinning vandoor zou gaan. Immers, hij was ook de winnaar van de pupillencompetitie regio Rijnmond. Maar hij kreeg goede concurrentie van David van der Velden die op de tweede plaats beslag wist te leggen. David was de enige die de 1.20m bij het hoogspringen wist te bedwingen en bovendien was hij de snelste op de afsluitende 1.000m.

Jongens PB
Stein van Eimeren startte niet op de afsluitende 1.000m, daardoor werd hij derde in het eindklassement. Jordan Tosch werd nu eerste en Enzo de Jong tweede.

Jongens PC
Met bijna 100 punten voorsprong op nummer 2 (Elijah Waalring) werd Lucius van der Velden eerste in deze categorie. Op de 600m bleef hij maar een fractie van een seconde verwijderd van zijn p.r. op deze afstand (2.06.85 om 2.07.09).

Jongens PD
Lieven Vreugdenhil sprong het verste van allemaal en kwam voor het eerst over de 3 meter met 3.01m. Ook op de andere 3 onderdelen was hij de beste en eindigde dan ook met 300 punten voorsprong op nummer 2 Sam Huygen.

Meisjes B
Slechts 2 deelneemsters waarvan Kahlan Geluk de eerste plaats voor zich opeiste. Katrien van der Hoeven werd hier tweede.

Meisjes C
Hordenspecialiste Ruth Vogels werd hier eerste in haar laatste wedstrijd in deze categorie met bijna 500 punten voorsprong op nummer 2. Dat kwam omdat ze alle onderdelen wist te winnen.

Meisjes D
Shalomy Karreman won drie van de vier onderdelen en eindigde als eerste met 1791 punten. Vooral haar 1.000m was van een uitstekend niveau.

Meisjes PA1
Georgina Taylor
sprong het hoogst. O.a. daardoor werd zij eerste met 1963 punten. Yenthe Vreugdenhil en Stella Heijnen werd resp. tweede en derde. Yenthe was de beste met kogel en Stella was de snelste op de 1.000m.

Meisjes PA2
Het was erg spannend tussen Mees de Jong en Keysha Tujeehut. Het uiteindelijke verschil was slechts 5 punten: 1914 om 1909 in het voordeel van Mees. Eva van der Molen werd derde.

Meisjes PB
De eerste plaats was hier weggelegd voor Faith Tujeehut die 3 van de 4 onderdelen winnend wist af te sluiten. Op hoog sprongen drie meisjes 1.00m: Faith, Ida Nabielek en Mare Blom.

Meisjes PC
Mina Chokri was in vorm op de 600m want zij wist haar eigen clubrecord op deze afstand met 4 seconden aan te scherpen tot 2.08.79. Ook de andere drie onderdelen wist ze winnend af te sluiten.

Meisjes PD
Twee deelneemsters waarvan Jazzy Nouws de beste was, al was haar voorsprong op Clarice Faes niet zo groot: 852 om 805 punten. Zij scherpte haar p.r. op de 600m aan tot 2.35.97.

Met dank aan alle juryleden, op- en afbouwers, kantinepersoneel, ouders/verzorgers en last but not least de WOC.

Uitslagen

Foto: Iris Meerts