Sportnieuws

Goede prestaties van pupillen in Naaldwijk en Tilburg

Naaldwijk, 25 november 2018 – De indoorhal van AV Olympus ’70 is een bekende locatie voor leden van onze vereniging. De hal is overzichtelijk ingericht en is dichtbij.

IMG_9295 b8c4262b-25be-44b0-b01c-c8490692c1f5

Hoogste klassering bij de jongens pupillen was voor JPC Lieven Vreugdenhil. Hij eindigde op de tweede plaats in de meerkamp met slechts 6 punten achterstand op nummer 1. Hij verbeterde het clubrecord op de 60m tot 7.18. Het oude clubrecord stond op naam van Dennis IJzerman en Kay Geluk met 7.0 uit resp. 1991 en 2004. Daarmee was hij ruim de snelste van allemaal.

Bij de meisjes pupillen was zus MPA2 Yenthe Vreugdenhil (rechts op de foto) de hoogstgeklasseerde met een vierde plaats. Zij het met geringste verschil met nummer 4, Georgina Taylor (links op de foto’s). Beiden verbeterden hun indoor pr op kogel. Stella Heijnen staat ook nog in de top 10 met een 9e plaats.

Uitslagen

Tilburg, 23-25 november 2018 – In Tilburg vonden de traditionele Warandelopen plaats. Vroeger op 1 dag, nu verdeeld over maar liefst 3 dagen. MPA2 Zoë van Gils verkoos een cross boven de hierboven genoemde indoorwedstrijd. Zij deed het uitstekend door een derde plaats te bemachtigen. Zij noteerde 4.47 over 1.200m.

Kersvers JA Ilias el Khattabi had zijn zinnen gezet op een hoge klassering. Als hij bij de beste 6 Nederlanders zou finishen, zou dat hem een plaatsje opleveren voor de EK Veldlopen die in december ook in Tilburg worden gehouden. Dat resultaat behaalde hij niet, maar hij werd in een sterk veld keurig tiende.

De tiende plaats was ook weggelegd voor Irene van der Reijken bij de dames korte cross. Over de 2.300m deed zij precies 8 minuten. Vijf seconden daarvoor was Nikita van Lierop gefinisht en dat was goed voor plaats 6 in de uitslag. M45 Maarten van Veen werd ook tiende en had een gemiddelde snelheid van tegen de 17 km/uur.

Trainster Carla Ophorst werd eerste in de categorie masters vrouwen 45+.

Uitslagen