Sportnieuws

Drie clubrecords tijdens indoorweekend voor kerst

Tijdens diverse wedstrijden werden er drie clubrecords indoor verbeterd.

Gent (België), 22 december – MPA Zoë van Gils liep een wedstrijd over 1.000m. Dat deed ze heel goed, want ze verbeterde het clubrecord op deze afstand tot 3.30.75. En dat is maar een seconde langzamer dan haar p.r. op de buitenbaan. Ze werd er overigens vierde mee in de wedstrijd (5 series op tijd).

Uitslagen

Utrecht, 22 december – MB Ruth Vogels verbeterde het record op de zeer incourante 50m horden tot 7.63. Het oude record stond op naam van Michelle Blommestijn uit 1981 (7.9). JB Safouan Allach won het hinkstapspringen met 11.80m.

Uitslagen

Apeldoorn, 23 december – Tijdens de zogenaamde Try out games, wist JA Noah Chokri een maar liefst 40(!) jaar oud clubrecord te verbeteren. Op ver kwam hij tot een afstand van 7.08m, en dat is zelfs verder dan zijn beste sprong outdoor (6.94m). Het oude clubrecord stond op naam van John Eckhorst uit 1978, die tot 6.96m kwam in een Zwolse veehal.

Verder nog meer goede prestaties in Apeldoorn. Elaine den Exter won de 60m in 7.93. Nieuwbakken JB Xavi Mo-Ajok won de 60m in 7.17. Op ver kwam hij tot een tweede plaats met 6.21m. Isaya Klein Ikkink reikte tot de halve finale op 60m. Johannes Gaba en Levi Casilio bereikten ook de halve finale van de 60m, maar dan bij de JA.

In de finale van de 60m mannen werd Jim van Gorkum eerste met 6.92 en Ranki Oberoi vijfde met 7.29.

Remco Goetheer bleef op kogel slechts 1 cm verwijderd van zijn indoor p.r. met 17.86m en werd daarmee eerste.

Uitslagen