Sportnieuws

Janszen-Loekemeijer eerste vrouw bij Bruggenloop

Rotterdam, 9 december – Stormachtige omstandigheden bij de alweer 30ste editie van de Bruggenloop. Ooit begonnen in 1986 in de roeiloods van Nautilus op het DWL-terrein met 572 deelnemers, is dit evenement uitgegroeid tot een wedstrijd met 12.000 lopers/loopsters.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Judith Janszen – Loekemeijer in de uitstekende tijd van 56.06. Annick Taselaar eindigde nèt onder het uur met 59.59 en werd daarmee zevende. Annick werd overigens bereidwillig geholpen door M55 Amriet Oemraw die dezelfde tijd kreeg toegewezen. Daarmee werd hij overigens eerste in zijn klasse.

Bij de mannen senioren staat Niels Baljet nog net in de top 10 met een mooie negende plaats (49.22).

M50 Patrick Kwist won in zijn categorie met een wereldtijd van 48.17. Maar hij uitte twijfels over de lengte van het parcours. Nameten met afstandmeten.nl leverde 14,8 km op. Maar we zullen het eens bij de organisatie navragen. Robert Willemse legde beslag op de tweede plaats bij de M50 in 53.31.

Klik op een foto voor een groter (en completer) exemplaar.

Uitslagen