Sportnieuws

Succes voor RA bij indoorwedstrijden

Apeldoorn, 2 maart 2019 – Nederlandse kampioenschappen voor studenten. Elaine den Exter was de beste op de 60m en liep bijna een nieuw p.r. met 7.77 (p.r. is 7.76). Marissa Damink werd tweede op de 400m in 56.30 en eerste op de 800m in een nieuw p.r. van 2.08.05. Buiten mededinging won Sanne Wolters – Verstegen de race in haar beste seizoenstijd van 2.02.59. Zij werd hiervoor gehaasd door trainingsmaatje Bianca Baak. Daarmee toont Sanne aan dat ze niet had misstaan in de selectie voor de EK indoor te Glasgow (1-3 maart). Brons was er voor Joost de Jong, terug van weggeweest, op de 200m in 22.77. Daarnaast werd hij 5e op de 400m in de goede tijd van 50.67.

Benjamin Manuel en Koen van der Meijden bleven allebei onder de 2 minuten op de 800m met resp. 1.57.85 en 1.59.83, maar die prestaties waren niet goed genoeg voor het podium.

Uitslagen

2019 NK Pupillen indoor 1 2019 NK Pupillen indoor 2 2019 NK Pupillen indoor 3

Apeldoorn, 3 maart 2019 – Nationale pupillen indoor. Deze wedstrijd wordt wel beschouwd als een NK voor pupillen. Deze wedstrijd viel ongelukkigerwijze samen met de indoorclubkampioenschappen van RA.

Prachtige resultaten voor de jongste leden van RA. Bij de MPA2 werden 2 podiumplaatsen ingenomen door RA-meiden. Georgina Taylor werd tweede met slechts 19 punten achterstand op nummer 1. Het podium werd gecompleteerd door Yenthe Vreugdenhil (derde). Voorwaar een uitstekende prestatie van deze jonge atletes. Georgina liep een fantastisch nieuw clubrecord op de 600m: 1.53.33. Dat was een verbetering met maar liefst 5 seconden. Daarnaast verbeterde ze haar beste prestaties op de 60m, verspringen en op kogel. Yenthe sprong met 4.38m ook nog nooit zo ver en verbeterde ook haar p.r.’s op de 60m en de 600m. Beide meisjes staan op de linker en middelste foto (Yenthe links). Rechterfoto: alle prijswinnaars.

Stella Heijnen eindigde op plaats 28 en Tessa van Vlaanderen op plaats 30.

Bij de meisjes pupillen B zien we een prachtige vijfde plaats van Mina Chokri. Ook zij wist het clubrecord, maar dan bij de MPB, op de 600m met 5 seconden te verbeteren en bracht het op 2.06.26. Daarnaast nog p.r.’s op kogel en de 40m.

Bij de jongens pupillen C een prima vierde plaats voor Lieven Vreugdenhil. Op de 40m en ver was hij de één na beste.

Gyani Biekram eindigde als zevende bij de jongens pupillen A2 met p.r.’s op de 60m en de 600m.

Uitslagen

Foto’s: Sanne Vreugdenhil

Naaldwijk, 3 maart 2019 – Clubkampioenschappen indoor. In de prachtige accommodatie van Olympus ’70 werden de clubkampioenschappen indoor van RA gehouden. Het ‘personeel’ van de gastclub was zeer vriendelijk en behulpzaam.

We volstaan met de eerste drie plaatsen.

Jongens A
1. Yanick Geluk
2. Tomas van Wijngaarden
3. Jair Melfo

Jongens B
1. Isaya Klein Ikkink (foto)
2. Xavi Mo-Ajok
3. Safouan Allach

Jongens C
1. Amina Ajal
2. Arjan de Veer
3. Lauke Absil

Jongens D
1. Kobe de Jong

JPA
1. David van der Velden
2. Dilano Smit
3. Stein van Eijmeren

JPB
1. Lucius van der Velden
2. Leule Iftar
3. Dante Mijs

JPC
1. Filippe Heiberg
2. Safouan el Bouchtaoui
3. Dominic Berkhof

JPD
1. Sam Huygen
2. Elias van Mourik
3. Oscar van Ballegoie

Jongens pupillen E
1. David Tumbarell Rivera

Senioren
1. Kay Geluk

Meisjes A
1. Kahlan Geluk
2. Lisa Li

Meisjes B
1. Ruth Vogels
2. Eva van Wijngaarden

Meisjes C
1. Yazz Mo-Ajok
2. Kika de Kroon
3. Teuntje Sluijter

Meisjes D
1. Edda van der Velden
2. Mees de Jong
3. Nina Stam

MPA
1. Verona van Ballegoie
2. Elsa de Groot

MPB
1. Noor Klein
2. Josephine Altona
3. Noesaiba Balkodch

MPC
1. Jazz Nouws

Uitslagen