JeugdSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

1e pupillencompetitie Vlaardingen

Vlaardingen, 13 april – 1e pupillencompetitie. Droog, best wel fris en redelijk veel wind. Goede prestaties van RA-pupillen.

JPA
Beste prestatie van de dag was voor JPA2 Gyni Biekram. Op ver haalde hij uit met maar liefst 4.75m. Daarmee komt hij met stip binnen op de vierde plaats in de top 10 AT van RA. Nog maar 13 cm scheiden hem van het clubrecord op dit onderdeel (4.88m van Levy de Jong uit 1997). Op kogel noteerde hij geen afstand, anders had hij hoger gestaan dan zijn 11e plaats. Hoogste notering bij de tweedejaars was voor Roman Casas de Rooij met een vierde plaats, op de voet gevolgd door Jamie van Delden (6e). Gyani en David van der Velden waren op de 1.000m zelfs tot op de honderdste van een seconde even snel: 3.30.06.

JPB
Een mooie tweede plaats voor Lucius van der Velden met meer dan 1300 punten, 41 punten achter nummer 1, maar ruim 100 punten meer dan de nummer 3. Goed gedaan dus.

JPC
Met bijna 100 punten voorsprong eindigde Lieven Vreugdenhil op de eerste plaats. Op alledrie de onderdelen noteerde hij de beste resultaten, een prima prima prestatie.

JPD
Sam Huygen werd tweede in deze categorie achter een atleetje van stadgenoot PAC, maar met ruime voorsprong op nummer 3, eveneens van PAC.

MPA
Verspringen bracht het verschil tussen de nummers 1 en 2 bij de MPA2. Georgina Taylor sprong een halve meter minder dan Gift Achigwe van Fortuna, maar Georgina was wel beter op kogel en de 1.000m. Yenthe Vreugdenhil was verreweg de beste op kogel (als enige over de 9 meter en meer dan 1 meter verschil met nummer 2 Georgina). Dat resulteerde in een mooie derde plaats in de eindrangschikking. Ook nog in de top 10: Merel van der Horst op plaats 8 en Tessa van Vlaanderen op plaats 9. De prestatie van Yenthe op kogel was goed voor een nieuw baanrecord: 9.11 meter!

MPB
Met een ruime voorsprong werd Mina Chokri eerste in de categorie. Zij wist zowel op kogel als de 40m de beste prestatie neer te zetten. Noor Klein zien te terug op plaats 8.

MPC
Geen hoge klasseringen voor de C-pupillen, maar wel enthousiast. Jazzy Nouws was de hoogstgeklasseerde met plaats 22 met vlak daarachter Clarice Faes op plaats 24.

MPD
Thura Schletterer was de beste van RA op de 11e plaats.

Uitslagen