Pers&MediaVerenigingszaken

Boekpresentatie groot succes

Rotterdam, 15 april 2019 – Boekpresentatie jubileumboek. Maandag 15 april 2019 gaat de geschiedenis in als een gedenkwaardige dag. Toen was het namelijk precies 100 jaar geleden dat de eerste fusievereniging van het huidige Rotterdam Atletiek werd opgericht. Dat gebeurde in een café en de naam luidde DOS: Door Oefening Snel.

Op de Nenijto werd dit heuglijke feit gevierd met de boekpresentatie van het jubileumboek. Door een zeer enthousiast clubje van de C-groep van de Nenijto is in enkele weken tijd een klinkend programma in elkaar gebokst. Vele (oud)leden gaven acte de presence en het was eigenlijk al een soort minireünie. De C-groep had gezorgd voor een prachtige jubileumtaart die gretig aftrek vond onder de bezoekers tijdens de koffie en thee.

Na het openingswoord door voorzitter Joop van Leersum, werden de makers van het boek in de bloemetjes gezet: Erwin Suvaal (fotoredactie), Ab Bol (vormgever) en Adri van den Berge (samensteller). Vervolgens had de groep een interactieve quiz in petto met mooie prijzen waar door zo’n 40 personen aan werd deelgenomen.

Het hoogtepunt van de avond was een heuse boekestafette. De Rotterdamse wethouder Sven de Langen van o.a. Sport gaf hiervoor het startschot.

Jubileumboek-039Jubileumboek-042

Jos Keukelaar, Louise Zimmerman en Wim van Ginneke staan klaar voor de boekestafette. De eerste boeken werden uitgereikt aan onze atleten van de eeuw: Nelli Cooman en Dirk de Bruijn.

Vervolgens kon iedereen het boek kopen voor slechts € 25,00. Het boek beslaat bijna 400 pagina’s waarin ongeveer 700 foto’s zijn opgenomen. Uiteraard zijn hierin de geschiedenissen van de diverse clubs, rijkelijk aangevuld met kleurrijke verhalen en anekdotes, te vinden.

Boek bestellen:

  • Stuur een email naar met je naam, adres postcode en woonplaats;
  • Maak € 33,30 (boek inclusief verzendkosten) over naar NL14INGB0004477482 ovv Jubileumboek RA;
  • Nadat het bedrag is bijgeschreven op de rekening van Rotterdam Atletiek wordt het boek binnen een week per PostNL verzonden.

 

Foto’s Erwin Suvaal op Facebook

Hieronder enkele hoofdstukken in PDF-formaat.

 

Nelli Cooman

Dirk de Bruijn

DOS

Hartelijk dank aan de dames van de kantine voor de goede zorgen en ook de organisatoren van de C-groep: Astrid, Fleur, Anique, Britt, Teun, Daniël, Koen, Justus, Michael, Leo, Hans en Menno!