Sportnieuws

Lentewerpen: eerste clubrecord bij M80

Rotterdam, 20 april 2019 – Lentewerpen onder zomerse omstandigheden. Walter Suvaal zorgde voor een primeur: de eerste 2 clubrecords in de categorie M80 en wel op kogelslingeren en gewichtwerpen. Michelle Blommestijn (V50) verbeterde haar eigen clubrecords op dezelfde disciplines als Walter. Ook clubrecords voor Erwin Suvaal en Carla Hertog.

Walter Suvaal, enkele weken geleden 80 jaar geworden, had jarenlang geen wedstrijden meer gedaan. Op kogelslingeren kwam hij tot een afstand van 26.17m. Dat zou goed zijn voor een nieuw Nederlands record, maar de afstand werd niet met een stalen lint opgemeten. Bij het gewichtwerpen kwam hij tot een afstand van 9.75m, dat was niet beter dan het huidige Nederlands record dat op naam staan van Jan Smit van Eindhoven Atletiek op 10.49m.

Michelle Blommestijn (V50) verbeterde haar eigen, tijdens de laatste editie van het winterwerpen gevestigde, clubrecord op gewichtwerpen tot 9.36m, een verbetering van ca. een halve vingerlengte. Op kogelslingeren verbeterde ze eveneens haar eigen clubrecord en hier was de marge wat ruimer: ca. een liniaallengte.

M55 Erwin Suvaal verbeterde ook zijn eigen clubrecord op kogelslingeren en wel tot 45.48m. Tot slot nog een clubrecord bij de V55 en wel van Carla Hertog. Zij slingerde de kogel bijna een meter verder dan haar eigen clubrecord: 30.26m. Benita Verlinde (V50) benaderde haar eigen p.r. tot op enkele decimeters bij het kogelslingeren. Bij het gewichtwerpen lukte het haar wel om haar p.r. te verbeteren en bracht het op 9.88m.

Met dank aan Berta en Jenneke voor de heerlijke lunch met een paasei als extraatje.

Uitslagen