JeugdSportnieuwsTopsportWedstrijden & UitslagenWegatletiek/Loopgroepen

Marathon- en competitieweekend voor RA

Rotterdam, 6 april – Kidsruns. Net als andere jaren, deed RA wederom goede zaken op het podium. Bij de meisjes 11-12 jaar, die 1 km liepen, eindigde Georgina Taylor (foto links) op de eerste plaats en Arusha Biekram (foto links in blauwe shirt) op de derde plaats. Op de zesde plaats Mees de Jong. Bij de jongens 9-10 jaar, die ook 1 km liepen, zien we Gyani Biekram (foto rechts) op de eerste plaats. Bij de meisjes 9-10 jaar werd Merel v.d. Horst (foto midden) keurig tweede achter oud-lid Zoë van Gils. Mina Chokri werd hier 6e. Zij was uitgebreid te zien op de TV afgelopen week waarin ze haar – grote – collectie bekers liet zien. Ook de rest van de familie Chokri kwam aan bod in de reportage.

2019 kidsrun Georgina Taylor 2019 kidsrun Merel vd Horst 2019 kidsrun Gyani Biekram

Op de 2,5 km een uitstekende tweede plaats voor Stella Heijnen in de categorie meisjes 10-12 jaar, met vlak daarachter Tessa van Vlaanderen op plaats 5.

Tot slot de City Run (4,2 km). Nog net in de top 10 staat Bas Stam met 14.18. Bij de meisjes zien we Danysha Berkhof op plaats 30 met 20.49.

Uitslagen

Rotterdam, 7 april – M-day! De grote dag was aangebroken: de 39e editie van de Rotterdam Marathon. Net als vorig jaar ingeklemd tussen 2 wat koelere dagen, moesten de lopers/loopsters weer behoorlijk afzien voor de redelijk hoge temperaturen. Voor het publiek uitermate plezierig (de terrassen zaten vol), maar voor de lopers wat minder fijn.

Bij de mannen werd Marco van Etten voor de derde maal in successie eerste Rijnmonder en wist opnieuw zijn persoonlijk record aan te scherpen. Afgelopen woensdag in De Havenloods voorspelde zijn trainster Carla Ophorst nog een nieuw persoonlijk record van 2.22. Daar zat zij niet ver vanaf, want Marco wist zijn persoonlijk record aan te scherpen tot 2.23.21. Daarmee is hij de vierde RA’er aller tijden geworden. Alleen Erik Edelman (2.19.17), Aad Steylen (2.22.20) en Jim Svenø (2.22.28) gaan hem voor. Tevens was hij de vierde Nederlander en dat is een hele knappe prestatie. Ook een knappe prestatie was de 2.28.55 van Niels Baljet die daarmee zijn p.r. met 6 minuten wist te verbeteren. Als derde RA’er kwam Ton Hettema over de finish in 2.37.45. En dat is een knappe prestatie met dit weer. M50 Patrick Kwist, kersverse Nederlands kampioen halve marathon, wist niet het clubrecord van Robert Willemse te verbeteren, maar kwam over de finish in 2.42.00. Bij de vrouwen van RA leverde Annick Taselaar een knappe prestatie door haar p.r. te verbeteren tot 3.03.27.

Een half uur eerder dan de hele marathon, startte de kwart marathon op de Burgemeester Van Walsumweg. Een nieuw record van ca. 18.000 deelnemers startte op de 10,5 km. Op een mooie zevende plaats zien we Pieter Bakx met 34.41. Als tweede vrouw kwam Sanne Mooldijk over de finish in de prima tijd van 38.23.

Dan nog een speciale vermelding voor een niet nader te noemen loper van de C-groep. Die zat er op een gegeven moment helemaal doorheen. Totdat hij van een andere loper, als toeschouwer aanwezig, de keus kreeg: een watertje of een biertje. De loper koos voor het laatste en nam ruim de tijd om dat op te drinken, in de veronderstelling dat hij toch zou stoppen. Maar na het genuttigde biertje ging hij vrolijk verder om ‘fris en fruitig’ over de finish te komen! De overbekende Erben Wennemars finishte wederom onder de 3 uur. Maar na de finish fietste(!) hij op een mountainbike vrolijk door het finishgebied. Waar hij die nu weer zo snel vandaag had gehaald…

M60 Henk Vermaas verdient een speciale vermelding. Hij liep zijn 31e(!) Rotterdam marathon uit in 3.50.48.

Uitslagen
Gorinchem, 6 april – CD-competitie.

Jongens C
Michiel Zunderman zien we nu niet op de lange afstand, maar op kogel en discus. Met resp. een 6e en 7e plaats als gevolg. Amine Ajal werd ook 6e, maar dan op speer.

Jongens D
Een niet complete ploeg kwam aan de start. Daniel van Heiningen eindigde twee keer als tiende, op hoog en op de 1.000m. Kobe de Jong was afwezig en daardoor had de ploeg geen hordenloper.

Meisjes C
Kika de Kroon behaalde meeste punten door tweemaal op de vierde plaats te eindingen: op de 80m en op hoog.

Meisjes D
Een mooie derde plaats op de 60m voor Nicole Varela Cardoso Furtado en ook een prima derde plaatsop de 4 x 80m. Mees de Jong wierp de speer naar 20.98m en dat was goed voor de tweede plaats. Op discus ging het zelfs nog beter want daar werd ze eerste met 21.47m. Op kogel een tweede plaats voor Keysha Tujeehuut. Tot slot nog twee vierde plaatsen voor Edda van der Velden op hoog en Sanae Bechellal op ver.

Standen in de poule met tussen haakjes de landelijke stand.
Jongens C: 7 (103)
Jongens D: 12 (191)
Meisjes C: 10 (136)
Meisjes D: 3 (23)

Uitslagen

Leiden, 7 april – A-competitie.

Jongens

Sinds jaren hadden de A-jongens weer eens een complete ploeg, zij het dat enkele B-junioren meededen. Isaya Klein Ikkink (B) zorgde voor de overwinning op de voor hem lange 400m horden. Tomas van Wijngaarden deed hetzelfde, maar dan op de 800m waar hij steeds dichter naar de grens van de 2 minuten gaat. Bij absentie van Ilias el Khattabi liep hij ook nog eens de 1.500m. Hulde voor Tomas. In de poule staan de jongens op de 5e plaats (landelijk 14e, zodat een finaleplaats nog tot de mogelijkheden behoort).

Meisjes
De meisjes waren incompleet, wat tot uitdrukking kwam in de stand: 10e in de poule en landelijk 35e. Ruth Vogels (B) werd vijfde op discus en tweede op de voor haar verre afstand van 400m horden. Ook liep ze nog een 100m en werd daarop vierde. Eva van Wijngaarden liep de meeste meters vandaag, namelijk 3.000m. Dat deed ze in 13.29.56.

Uitslagen

 

Zevenbergen, 7 april – Masters competitie. Prachtig lenteweer.

De vrouwen masters, enigszins gehavend aan de start door het ontbreken van vaste krachten Liesbeth van Rossum, Madeleine Cossée en Michelle Blommestijn, deed toch goede zaken door in de poule als eerste met slechts 2(!) punten voorsprong op Atledo uit Dongen (5531 om 5529) te eindigen. Landelijk staat de ploeg op een mooie 5e plaats. V70 Laura Blommestijn scoorde als enige over de 900 punten met 1.15m op hoog (gelukkig was ze op tijd van het feestje op de Nenijto naar huis gegaan). Annemieke Punter was in totaal de grootste puntenpakster door de 400m te winnen en de 200m als tweede te eindigen. Carla Hertog zorgde voor de nodige punten op kogel en discus. Er wordt ‘gefluisterd’ dat niemand minder dan Letitia Vriesde in de finale gaat meedoen. Dat zou een geduchte versterking van de ploeg betekenen.

Bij de mannen kon ploegleider Peter Blommestijn met enig kunst- en vliegwerk een ploeg opstellen. Dat kwam mede door blessures van Marc Suvaal, Harold de Boer, Sjaak van der Linde en Peter Poppe. Daarnaast gaven de langeafstanders de voorkeur aan de marathon die op dezelfde dag plaatsvond en René Huitema had familieverplichtingen. In de uitslagen staan de mannen dan ook niet hooggeklasseerd: 11e en landelijk al helemaal niet: 40e. Dat wordt dus nog een hele kluif om de finale te halen. Good old Keith Beard zorgde traditiegetrouw voor de meeste punten (817) door het speerwerpen te winnen. Bas Berkhof (M35) liep eerst de kwart marathon in Rotterdam en kwam dus enigszins vermoeid aan de start van de 1.500m: 7.16.44. Najib Chokri (M45) maakte zijn debuut in de mastersploeg door 13.95 op de 100m te noteren. Richard Trifunovic (M40) maakte vorig jaar zijn opwachtig in de mastersploeg op de rondbaan, maar nu kwamen zijn technische trainingen goed van pas op hoog (1.50m) en ver (4.57m). Ivo Steverink (M55) verbeterde zijn eigen clubrecord op de 400m tot 1.08.72.

Uitslagen

Foto van Marco: Erwin Suvaal