Sportnieuws

Seniorencompetitie Gouda, Groningen en Vierpolders

Gouda, 14 april 2019 – 2e divisie mannen. Heel fris voor de tijd van het jaar, ‘s nachts had het nog gevroren… Gedurende de middag prima lenteweer.

Met een voorsprong van meer dan 500 punten eindigde het RA-mannenteam op de eerste plaats. De estafettemannen waren de grootste puntenpakkers met 937 punten. Dat hadden er meer kunnen zijn met een betere wissel van Joost de Jong op Jim van Gorkum die bijna stilstond bij het overgeven van het stokje. Vlak daarachter onze nieuwe aanwinst op polshoog Sam Kranse (foto). Die sprong 4.50m en dat was goed voor 933 punten.

JB Isaya Klein Ikkink verbeterde zijn p.r. op hoog tot 1.85m. Daardoor kon Kay Geluk zonder druk springen, maar ook hij ging over 1.85m. Op de kop af 6 jaar geleden sprong Kay als B-junior dezelfde hoogte als Isaya vandaag.

Dominique Zwiep won beide sprintnummers waarbij hij als enige onder de 11 seconden bleef op de 100m.

De mannen op de 800m doken beiden onder de 2 minuten waarbij Benjamin Manuel net iets sneller was dan Hugo van den Haak, 1.57.96 om 1.58.07. Ralf Nieuwenhuizen had sinds zijn B-juniorentijd geen 5.000m meer gelopen, maar debuteerde voortreffelijk bij de senioren met de tweede tijd van de dag: 15.12.58. Vijfde werd Pieter Bakx met 15.22.71 die hiermee zeer tevreden was, zeker naar zijn – naar eigen zeggen- weinig goede optreden vorige week tijdens de kwart marathon van Rotterdam.

Noah Chokri (A) raakte helaas geblesseerd bij het verspringen na een afstand van 6.77m neergezet te hebben, een prestatie waar hij volgens zijn vader allerminst tevreden mee was.

Ruben Essajas kwam niet uit bij de derde horde en moest helaas de strijd staken. Sharif Omoyele volbracht wel de voor hem hoge horden (hij is nog A-junior) maar was niet tevreden met zijn tijd.

Shaquille Bleecke stootte 14.34m met de kogel en daardoor hoefde Kay Geluk, die ook hier opgesteld stond, niet in actie te komen.

Joost de Jong kwam als tweede over de finish op de 400m en bleef net boven de 50 seconden steken: 50.12. Vanaf a.s. dinsdag vertrekt hij naar een trainingskamp in warmere oorden.

Uitslagen

Foto’s Adri

Groningen, 14 april – 1e divisie vrouwen. De vrouwen togen naar het hoge noorden voor hun wedstrijd. Anders dan de mannen, werd hier op plaats gestreden. Ook hier werd RA eerste met 109 punten, op de voet gevolgd door AV 1923 met 105 punten.

De enige overwinning ging naar Irene van der Reijken. Zij won de 3.000m zonder al teveel problemen in 9.43.92. Aniek Aper werd tweede op de 1.500m in 4.50.32. Het 4 x 100m team werd ook tweede in een tijd van 51.04, ruim achter het Bredase Sprint (47.81). Judeska Sheppard sprong naar 11.69m bij het hinkstapspringen wat goed was voor een derde plaats. Ook een derde plaats was er voor Stella Bolderheij en wel op de 200m (26.24).

Uitslagen

Vierpolders, 14 april 2019 – 3e divisie. Een onvolledige mannenploeg ging hier naar toe en die bestond alleen uit lopers. Daardoor eindigde de ploeg in de achterhoede. Wel een fraaie overwinning voor A-junior Tomas van Wijngaarden die net niet onder de 2 minuten wist te komen met 2.00.36. Een derde plaats was er voor het Zweedse estafetteteam met 2.07.26.

De vrouwenploeg deed het een stuk beter en eindigde als eerste met 200 punten voorsprong op nummer 2 DJA. Overwinningen waren er voor Yorma Wolters (800m), B-meisje Ruth Vogels (100m horden), de Zweedse estafette, ver (Shardiela Eisden) en discus (Solin Isei). Tweede plaatsen waren er voor Merle de Zwart (3.000m), Iris Pieters (200m) en V45 Annemieke Punter (400m).

Uitslagen