Sportnieuws

Druk atletiekweekend voor RA met NR’s en andere goede prestaties

Het weekend van 11-12 mei was een druk weekend voor Rotterdam Atletiek: NK teams in Vught (zie elders op deze site), pupillencompetitie op de eigen Nenijto, A-competitie in Zoetermeer, masterscompetitie in Kerkrade en de para-atleten gingen naar Breda. In het buitenland waren onze toppers actief in het Japanse Yokohama voor de wereldkampioenschappen estafette.

 

Rotterdam, 11 mei 2019 – Pupillencompetitie op de Nenijto.
Goed weer, tegenwind op ver en op de sprintnummers.

JPA1
Een mooie vierde plaats voor Stein van Eimeren, met Enzo de Jong op plaats 7 ook nog in de top 10.

JPA2
Een mooie eerste plaats voor Gyani Biekram. Maar hij werd op de hiele gezeten door  David van der Velden op plaats 2. Het verschil bedroeg slechts 7 puntjes. Joseph van Wijk zien we terug op de tiende plaats.

JPB
Een mooie tweede plaats voor Elijah Waalring met vlak daarachter Lucius van der Velden op plaats vier.

JPC
Lieven Vreugdenhil stak met kop en schouders boven de overige deelnemers uit door te eindigen met ruim 350 punten meer dan de nummer 2. Daarbij won hij alle onderdelen met een nieuw clubrecord op medicinebalstoten. Op plaats 3 Ferre Alkemade, gevolgd door Filippe Heiberg op plaats 4.

JPD
Sam Huygen eindigde op de tweede plaats met 40 punten achterstand op nummer 1.

MPA2
Zondermeer de beste prestatie was voor Georgina Taylor die de bal maar liefst 41.95m ver weg wist te gooien. Dat is goed voor een nieuw clubrecord. Maar ook op hoog ging het goed met een nieuw p.r. van 1.31m. Mede hierdoor eindigde zij op de eerste plaats in het totaalklassement. Maar haar voorsprong op Eva Bouman van Spark was slechts 3 puntjes… Yenthe Vreugdenhil en Tessa van Vlaanderen eindigden respectievelijk op plaats 5 en 6.

MPA1
Faith Tujeehut werd met 20 punten voorsprong op nummer 2 mooi eerste in het totaalklassement van vandaag.

MPB
Mina Chokri blijft de topplaatsen maar aaneenrijgen. Op balwerpen en verspringen zette zij de één na beste prestatie neer, maar in het totaalklassement eindigde ze op de derde plaats. Noor Klein eindigde als zevende en Noesaiba Balkodch zien we terug op plaats 8.

MPC
Geen plaatsen in de top 10 voor RA. Jazzy Nouws is de hoogstgeklasseerde met een 18e plaats.

MPD
Thura Schletterer zien we terug op de 11e plaats als eerste clublid.

Uitslagen

 

Breda, 11 mei 2019 – Para-atletiek

Goede resultaten voor onze para-atleten. Ronald Hertog liep zowel op de 100m als de 200m de beste tijd met resp. 11.94 en 24.28. Verder zijn de prestaties niet met elkaar te vergelijken omdat iedereen in verschillende klasses uitkomt. Take Zonneveld kwam op kogelstoten met 8.39m in de buurt van zijn eigen NR (8.53). Op discus wist hij wel zijn eigen NR te verbeteren en wel tot 26.58m, een verbetering van ruim 2 meter. Hele goede prestaties dus. Gert-Jan Schep verbeterde zijn eigen NR op de 200m tot 26.99.

Uitslagen

Yokohama (Japan), 11 en 12 mei 2019 – WK estafette

De (sprint)toppers konden niet bij de NK teams aanwezig zijn omdat ze deelnamen aan de wereldkampioenschappen estafette die in het weekend van 11-12 mei gehouden werden in het Japanse Yokohama.

Voor RA kwam Liemarvin Bonevacia in actie op de 4 x 400m als derde loper. In een serie waarin slechts 5 teams deelnamen, moest Nederland bij de eerste twee eindigen. Dat lukte niet, maar Tony van Diepen (Haag Atletiek) liep een zeer sterke laatste ‘leg’ en finishte als derde in 3.04.30, 2 seconden boven het NR. Helaas was die tijd niet goed genoeg om als één van de tijdsnelsten door te gaan naar de B-finale.

Op de 4 x 100m kwam een geheel uit RA-sprinters bestaand Nederlands team in de baan. Christopher Garia startte goed en gaf het stokje over aan Churandy Martina. Die wisselde op Hensley Paulina die op zijn beurt het stokje overgaf aan slotloper Taymir Burnett. Taymir Burnett finishte als vierde in deze serie in 38.67. Dat was niet goed genoeg om door te gaan naar de finale. Doordat Japan werd gediskwalificeerd eindigde het Nederlands team met deze tijd in de series op de tiende plaats. Dat was precies genoeg voor kwalificatie voor de komende WK te Doha in Qatar.

Uitslagen

 

Kerkrade, 12 mei 2019 – Masterscompetitie

De tweede wedstrijd van de masterscompetitie werd gehouden in het Limburgse Kerkrade, in het oude – vervallen – stadion van Roda JC. De mannen hadden geen kans meer op een finaleplaats omdat ze in de eerste wedstrijd te weinig punten hadden gescoord. Daardoor was er geen loper aanwezig voor de 5.000m. De vrouwen stonden landelijk na de eerste wedstrijd in de top 10, waar een plaats bij de eerste 12 ploegen voldoende is om aan de finale te mogen deelnemen. Na de tweede wedstrijd is de ploeg zeker van de finale op plaats 5. Plaats van de finale is nog niet bekend.

Vrouwen

In de poule in Kerkrade hadden ze eigenlijk weinig concurrentie, want in het totaalklassement had de ploeg zo’n 650 punten voorsprong op nummer 2. Landelijk staat het team op plaats 5 zodat een finaleplaats gegarandeerd is. Brenda Kamphuis (V45) maakte haar debuut in de ploeg en liep meteen maar de meeste meters: in oplopende volgorde was dat de 100m, daarna de 800m en als sluitstuk de 3.000m. En na afloop van de 3.000m meteen maar een koud biertje, zoals ze dat bij het voetbal gewend was. En dat terwijl ze nog nooit een baanwedstrijd had gelopen. Op de 800m wist ze in de laatste meters ploeggenote Liesbeth Koot te verrassen, die nog net een nieuw persoonlijk record kon noteren.

Smetje op de wedstrijd was de eerste 2 series van de 100m overgelopen moesten worden wegens een defect in de elektronische tijdwaarneming. Gelukkig zaten zowel Liesbeth van Rossum als Brenda in de derde serie die niet overgelopen hoefde te worden.

De meeste punten werden gescoord door good old Laura Blommestijn op hoogspringen met 857 punten. Daarnaast waren er nog diverse vrouwen die ruim over de 700 punten wisten te scoren. Dochter Michelle slingerde de kogel naar net over de 34 meter en dat was goed voor 760 punten.  Ditha Stegman – v.d. Hidde was speciaal uit Duitsland overgekomen om te kogelstoten en speerwerpen. Bij haar eerste poging tijdens het speerwerpen ging haar voet ietsje over de lijn en dat werd geconstateerd door ons jurylid Victor Brettschneider die die poging dat ook terecht afkeurde. Gelukkig herstelde ze zich goed en het eindresultaat was 31.68m (741 punten). Annemieke Punter zat daar slechts 1 puntje voor met haar prestatie op de 200m. Marije Poot liep op deze afstand voor het eerst onder de 30 seconden, dus een mooi p.r. voor haar. De Zweedse estafette werd met een straatlengte voorsprong gewonnen. Annemieke Punter nam de 400m voor haar rekening, gaf het stokje over aan Marije Poot die de voorsprong wist te consolideren. Vervolgens maakten Liesbeth Koot en Liesbeth van Rossum het af en brachten het clubrecord bij de V40 op 2.41.86.

Mannen

Jerry Hamden, jeugdtrainer, maakte zijn – verdienstelijke – debuut in de mastersploeg en werd ingezet op de 100m, het verspringen en de Zweedse estafette. Op alledrie de onderdelen beweest hij zijn potentie. Richard Trifunovic is van alle markten thuis, van polstokhoogspringen tot de marathon. Hij verbeterde zijn p.r. op hoog tot 1.65m, maar de 1.70m gaat hij dit seizoen ook nog wel halen. Met die prestatie haalde hij de meeste punten binnen (615). Ivo Steverink (M55) liep voor het eerst een 800m. De eerste ronde ging veel te snel en hij moest dat uiteraard in de tweede ronde bekopen. Toch was hij tevreden met zijn tijd. René Huitema en Richard hadden pech. Door een defect in de elektronische tijdwaarneming moesten zij – en ook de anderen in de serie – hun 200m overlopen. De tweede keer liepen zij een stuk minder snel.

Nestor Peter Blommestijn nam zowel het kogelstoten als -slingeren voor zijn rekening en deed dat met zijn bekende enthousiasme. De Zweedse estafetteploeg finishte als vijfde in het totaaloverzicht. Richard startte, gaf het stokje over aan René die de opgebouwde voorsprong helaas niet kon consolideren. Jerry (200m) en Ivo brachten het stokje naar de finish.

Foto’s Adri

Uitslagen

Landelijke stand mannen

Landelijke stand vrouwen

 

Zoetermeer, 12 mei 2019 – Competitie A-junioren

Beste prestatie van de dag was voor Tomas van Wijngaarden. Voor het eerst kwam hij dan eindelijk onder de 2 minuten op de 800m met 1.59.19 en werd daar tweede mee. Als een echte meerkamper nam Yanick Geluk drie nummers voor zijn rekening: polshoog, kogel en speer. Bij de meisjes won Ruth Vogels (B) de 100m horden met iets teveel meewind in 14.82. Daarnaast slingerde ze de kogel naar 27.70m en raffelde de 100m zonder horden af in 13.08. Ook Kahlan Geluk nam drie nummers voor haar rekening. Op zaterdag sprong ze nog hoog bij de NK teams en een dag later kwam ze weer in actie op hoog, beide keren haalde ze de 1.50m. Daarnaast stootte ze de kogel naar 10.63m en sprong ze 4.26m ver.

Uitslagen