Sportnieuws

NK teams: vrouwen weer kampioen, mannen tweede

Vugth, 11 mei 2019 – NK Teams

Zowel de mannen als de vrouwen werden vorig jaar Nederlands clubkampioen. Onze topsprinters waren niet aanwezig omdat ze deelnamen aan de WK estafette in het Japanse Yokohama. Ook Liemarvin Bonevacia was in Japan. De vrouwen werden voor de derde maal in successie clubkampioen van Nederland en de 18e keer in totaal. De mannen werden na een spannende strijd tweede in het totaalklassement.

Vrouwen

Tot op het eind was het spannend bij de vrouwen. Ze stonden voortdurend op de tweede en derde plaats, maar de verschillen waren erg klein. De ploeg stond voor beide estafettes op de tweede plaats op slechts 2 punten van thuisploeg Prins Hendrik. Na de 4 x 100m stond de ploeg gedeeld eerste met Prins Hendrik. De 4 x 400m was dus beslissend. Maar zoals vrijwel altijd, werd deze estafette in winst omgezet en was de ploeg wederom clubkampioen van Nederland!

Bij de vrouwen een flinke verbetering van Sanne Mooldijk van haar eigen clubrecord op de 3.000m steeple. Wist ze vorig jaar haar eigen CR met enkele tienden te verbeteren, vandaag was daar een verbetering van maar liefst 10 seconden. De vrouwen stonden na 7 onderdelen op de derde plaats. Française Laurie Choteau sprong 3.70m met de pols, maar heeft een p.r. van 4.05m. Zij eindigde hiermee op de derde plaats. Kim Rossen werd derde op de 400m, maar wel in een mooi nieuw p.r. van 54.85. Op de 800m kon Marissa Damink haar goede prestatie van afgelopen donderdag geen vervolg geven en kwam nu tot 2.08.92 en werd daarmee nipt tweede. Irene van der Reijken wist op de 1.500m haar p.r. net niet te verbeteren en kwam in 4.31.67 over de finish en dat was goed voor de tweede plaats. Maar op de dubbele afstand lukte dat wel en ze snoepte van haar p.r. maar liefst 9 seconden af en bracht het op 9.27.81.  Nargélis Statia had bijna 3m/s tegenwind op de 100m en daardoor eindigde zij niet onder de 12 seconden (12.06). Op de 200m ging het beter met een tweede plaats in 24.12. Maruska Eduarda zorgde voor 7 punten op de 400m horden in een tijd van net boven de minuut. Adrian Vrijenhoek gooide al haar energie in de laatste worp op discus: 40.65m. Nieuweling Franka Blok noteerde 15.28 op de 100m horden. Winst was er voor hinkstapspringster Patricia Jacott-Krolis met een uitstekende afstand van 12.52m. Team 4 x 100m: Elaine den Exter, Nargélis Statia, Meruska Eduarda en Patricia Jacott-Krolis. Team 4 x 400m: Maruska Eduarda, Marissa Damink, Demi v.d. Sande en Kim Rossen.

Eindstand:

  1. RA 105
  2. Phanos 103
  3. Prins Hendrik 102

Mannen

De enige individuele overwinning kwam op naam van Remco Goetheer, hij won het kogelstoten met 17.57m. Bjarne Aelbers verbeterde zijn p.r. op kogelslingeren tot een prima 51.49m. Eerstejaars A-junior Ilias el Khattabi mocht met de ‘grote mannen’ meedoen op de 3.000m steeple en deed dat uitstekend door te finishen in 9.47.66 en werd daarmee net geen derde. Verspringkanon Dudly Boeldak ging bij het verspringen door zijn enkel. Aangezien de winnende afstand 7.20m was, had hij hier gemakkelijk de volle 8 punten kunnen binnenslepen. Benjamin Manuel verbeterde zijn p.r. op de 800m tot 1.54.93 en werd daar vierde mee. Ralf Nieuwenhuizen werd 2e op de 1.500m in 4.10.32, slechts 3/10 achter de winnaar. Shaquille Haverkamp finishte als derde op de 100m in 10.97. Anthony Rasmijn kwam weer mooi onder de 50 seconden op de 400m met 49.09. Shaquille Bleecke wist de discus 48.17m ver weg te werpen en werd daar derde mee. Tarik Tahiri hinkte, stapte en sprong naar 14.12m en dat was goed voor 7 punten. Ruben Essajas nam geen risico op de hoge horden en finishte in 15.3. Joost de Jong had de pech om op de 400m horden in de binnenbaan te starten, terwijl baan 8 vrij was. Maar toch een knappe 54.93. Met beide estafettes nog voor de boeg, stonden de mannen 1 puntje achter nummer 2, Prins Hendrik. Dat zou dus nog spannend worden wie er op de tweede plaats zou eindigen. Aangezien RA beide estafettes in winst wist om te zetten, werd dat in het voordeel van onze vereniging beslist. Team 4 x 100m: Loic Wondel, Dominique Zwiep, Jim van Gorkum en Shaquille Haverkamp. Team 4 x 400m: Chanelton Schmidt, Anthony Rasmijn, Jim van Gorkum en Joost de Jong.

Eindstand:

  1. Haag Atletiek 120
  2. RA 106
  3. Prins Hendrik 99

Uitslagen