Sportnieuws

Zaterdag 11 mei 2019: RA verdedigt titel zowel bij de mannen als de vrouwen bij NK teams

Vught, 11 mei 2019 – De baan van Prins Hendrik uit Vught is het decor dit jaar voor de NK teams. Onze vereniging verdedigt de titel zowel bij de mannen als de vrouwen.

Rotterdam Atletiek verzwakt door World Relays

Het zoeken naar een datum voor deze wedstrijd blijft altijd een lastige kwestie. Dit jaar valt het NK teams samen met de World Relays en dat betekent voor de mannen van Rotterdam Atletiek dat de volledige estafetteploeg ontbreekt. Al vroeg in het seizoen is er vanuit Rotterdam meegedacht om een oplossing te vinden maar zonder succes. Rotterdam Atletiek moet het doen zonder Churandy Martina, Hensley Paulina, Christopher Garia, Taymir Burnet en Liemarvin Bonevacia. Isaac Kemeli en Benjamin de Haan ontbreken nog na hun uitstekende optredens op de 5000 en 10000 meter tijdens de Payton Jordan Invitational in Stanford. Een hard gelach en een domper op de feestvreugde, aangezien Rotterdam Atletiek dit jaar 100 jaar bestaat.  Shaquille Haverkamp (100) en Dominique Zwiep (200) nemen nu de honneurs waar, Shaquille Bleecke komt over van Almere’ 81 en neemt het discuswerpen voor zijn rekening.

Sanne Wolters-Verstegen geblesseerd

De vrouwen moeten het doen zonder Sanne Wolters-Verstegen die niet alleen traditiegetrouw de 800 en 1500 meter voor haar rekening nam, maar ook als kartrekker dient. Een rol die ze geblesseerd vanaf de zijlijn nog altijd kan innemen. Op de 800 meter staat er met Marissa Damink een uitstekende vervanger klaar. Damink hoopt dit jaar op deelname aan de Universiade. Dat, in combinatie met de zusjes Eduarda, Patricia Krolis, Nargélis Statia en Irene van der Reijken op de lange afstand, maakt dat er nog altijd een prima team aan de start verschijnt. Marissa Damink gaf in Breda op donderdag 9 mei alvast haar visitekaartje af op de 800m. Gehaasd door haar vriend Koen van der Meijden kwam ze tot een uitstekende 2.05.99. Dat is een nieuw persoonlijk record, zij het met enkele tienden van een seconde (was 2.06.36 van vorig jaar).

De resultaten zijn te volgen op atletiek.nu.

Lees het artikel op de site van de Atletiekunie over de NK teams.