SportnieuwsTopsportWegatletiek/Loopgroepen

Kwist (M50) naar EK masters in Venetië

Venetië (Italië), 5 – 15 september 2019 –  De EK voor masters vindt dit jaar plaats in Venetië. Voor RA doet alleen Patrick Kwist (M50) mee. Erwin Suvaal (M55), ook een trouwe deelnemer aan dit toernooi, moet verstek laten gaan wegens een nog slepende schouderblessure. Patrick heeft ingeschreven voor de 5.000m en de 10.000m op de baan, alsmede voor de 10 km weg en de halve marathon. Zelf dicht hij zijn grootste kansen toe op de halve marathon.

Twee jaar geleden nam hij voor het eerst deel aan een EK, maar dat was geen succes. Op de 10.000m moet hij helaas uitstappen. Op de halve marathon finishte hij wel, ondanks een onderweg opgelopen blessure. Dit jaar is hij goed in vorm. Een week geleden verbeterde hij het Nederlands record op de 3.000m in zijn klasse en op vrijdag 30-8 verbeterde hij zijn eigen clubrecord op de 5.000m tot 15.36.30. Met die tijd staat hij bovenaan de Europese ranglijst (met zijn oude clubrecordtijd van 15.44 trouwens ook). Ook op de 10.000m staat hij bovenaan. Wij wensen Patrick heel veel succes!

Nederlandse inschrijvingen

Website organisatie