SportnieuwsWegatletiek/Loopgroepen

Marcel Gelton (40) overleden

Griekenland, 19 augustus 2019. Tijdens zijn vakantie in Griekenland is Marcel Gelton in zijn slaap overleden. Marcel trainde in de A-groep bij Carla Ophorst, meestal op donderdagavond. Hij begon in 2006 met hardlopen en tien jaar later werd hij lid van Rotterdam Atletiek. Hij was een allround atleet met ervaring in wedstrijden op de baan, op de weg en op de cross. Daarnaast was hij een liefhebber van lange (ultra)trails. De langere wedstrijden vond hij toch het leukst om te doen, van 10 km tot de halve marathon. Maar ook voor de marathon draaide hij zijn hand niet om, hij had er maar liefst 10 van in de benen. Zijn favoriete afstand was de 1.000m met een p.r. van 2.57. Zijn mooiste loopervaringen waren de Jungfrau marathon in 2015 en het Rondje Voorne (63 km solo!).

In het dagelijks leven was hij mede-eigenaar van Runnersworld Rotterdam Centrum op de Westblaak en mocht hij volgens hem het mooiste doen wat er bestaat: mensen adviseren in alle doelen die zij willen bereiken op hardloopgebied. Dat liep uiteen van voedingsadvies tot het opbouwen van een schema om een bepaalde afstand/wedstrijd te kunnen volbrengen. Marcel is in het bezit van de certificaten sportschoenspecialist en sportpodologie A. Marcel sponsorde de A-groep. Met het heengaan van Marcel verliest de A-groep een zeer bewogen atleet.

De crematie zal op 28 augustus in besloten kring plaatsvinden. Er is een herinneringspagina met condoleanceregister voor Marcel aangemaakt op www.memori.nl/marcel-gelton-1

Wij wensen zijn vriendin Petra en alle nabestaanden heel veel sterkte met dit enorme verlies. Marcel mocht slechts 40 jaar oud worden.

Het bestuur van Rotterdam Atletiek