BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & UitslagenWegatletiek/Loopgroepen

NR op 3.000m voor Patrick Kwist (M50)

20190822 Patrick Kwist NR 3000mRotterdam, 22 augustus 2019 – Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het Patrick Kwist gelukt om het Nederlands record op de 3.000m scherper te stellen in de klasse M50. Na 800m liep hij al solo en in de laatste ronde maakte hij zich kwaad om dat record nu toch eens te pakken. Hij kwam over de finish in 8.53.59. Het oude record stond op naam van niet de minste atleet: John v.d. Wansem uit 2001 (8.57.15). Naast zijn talloze Nederlandse kampioenschappen die hij inmiddels heeft behaald, is dit zijn eerste Nederlandse record. Hij is dus al goed in vorm voor de komende Europese Kampioenschappen voor masters in het Italiaanse Venetië die in september zullen worden gehouden. Volgens trainster Carla Ophorst kan het record niet worden erkend omdat de rondbaan van PAC niet goedgekeurd is. Alle papieren zijn in ieder geval ingevuld en opgestuurd.

In zijn kielzog liepen nog meer RA’ers de 7,5 rondjes. Snelste van allemaal was JA Ilias el Khattabi die zijn p.r. met maar liefst 17 seconden wist te verbeteren tot 8.25.11. Ook – voor zover bekend – p.r.’s voor Bastiaan van Graafeiland (die zal balen, omdat vriendin Irene een fractie van een seconde sneller was dit jaar), Peter Sliep (M40) en neo-seniore Sanne Mooldijk.

Uitslagen