Verenigingszaken

Anneke v.d. Bremen (78) overleden

Op dinsdag 3 september j.l. is oud-secretaresse Anneke v.d. Bremen overleden. Zij was al geruime tijd ziek.

Anneke werd lid in 1986. Haar man Wim en haar kinderen Mirjam en Jeroen waren haar hierin al voorgegaan. Zij hield haar conditie op peil in de damesconditiegroep. Hardlopen deed ze niet zo graag, maar tijdens de jaarlijkse bowlingavond van deze groep was zij meestal diegene die er met de eerste prijs vandoorging. Samen met haar man Wim was ze een aantal keren ‘buurtbemiddelaar’ bij onderlinge meningsverschillen van leden met het bestuur. En altijd met succes.

Vanaf 1985 nam zij samen met haar man het wedstrijdsecretariaat over. Een jaar later trad ze toe tot het bestuur van het toenmalige AVR in de functie van secretaresse. Deze functie bekleedde ze tot de jaarvergadering van 1990. Daarna bleef ze actief binnen de vereniging, namelijk in de kantine en bij de ledenadministratie. Het tappen van bier ging haar goed af. Een bekende bierbrouwer was zo blij dat het contract met de kantine werd verlengd dat deze firma een gratis vat bier ter beschikking stelde. Daar werd door de leden gretig gebruik van gemaakt en Anneke tapte samen met Edith v.d.  Hidde vele biertjes tot in de late uurtjes. Ook in het klaverjassen stond ze haar vrouwtje. Tijdens de vele klaverjasavonden, die meestal op de laatste vrijdag van de maand plaatsvonden, was ze een geduchte tegenstandster.

Anneke stond tijdens haar tijd bij AVR, en ook nog bij RA, altijd voor iedereen klaar. Zij had een gouden hart en was goed in bemiddelen (samen met haar man Wim). Anneke, hartelijk dank voor alles wat je met name voor AVR hebt gedaan. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit zware verlies. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Het bestuur van Rotterdam Atletiek