BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Burnet noteert p.r. in halve finale 200m

Doha (Qatar), 27 september – 6 oktober 2019. WK SeniorenTaymir Burnet kwam uit in de derde halve finale van de 200m. In een artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag werd hij een ‘aanwaaisprinter’ genoemd. Dat kwam omdat hij twee jaar geleden zomaar kwam aanwaaien op Papendal. Trainer Bart Bennema had nog nooit van hem gehoord. Voormalig lid Terrence Agard (nu lid van Haag Atletiek) wees Bart op het talent van zijn vriend. Hard lopen kon hij wel, maar had nog geen ervaring. Vanuit het niets maakt hij nu ook deel van de nationale 4 x 100m ploeg. Churandy Martina treedt op als zijn mentor. Terug naar de race. Taymir startte in baan 8 en liep een hele goede bocht waar hij als één van de eersten wist uit te komen. Echter, de anderen gingen na de eerste 100 meter wat harder lopen. Maar een vierde plek in een topveld (iedere andere atleet had een beter persoonlijk record, waarvan 5 zelfs een tijd van onder de 20 seconden) met een nieuw persoonlijke besttijd van 20.34, daar mag hij zeker tevreden mee zijn.

Uitslagen