Sportnieuws

RA-mannen promoveren, RA-vrouwen in achterhoede

Hilversum, 8 september 2019 – Promotie-/degradatiewedstrijd 1e-2e divisie.De RA-mannen zijn er in geslaagd om te promoveren van de 2e naar de 1e divisie. Dat betekent dat ze volgend jaar bij de dames uitkomen. Ploegleider Wouter Visser zat lang in spanning, want de definitieve uitslag liet nogal lang op zich wachten. Maar het is gelukt en met een derde plaats was het team zeer tevreden.

Er konden geen overwinningen worden genoteerd, maar in de breedte was de ploeg wel sterk. Marco van Etten bereikte de hoogste klassering met een tweede plaats op de 5.000m in 15.08.97. Derde plaatsen waren er voor JB Isaya Klein Ikkink op de voor hem hoge 110m horden in 15.33. Daarnaast sprong hij ook nog 6.29m ver. Koen van der Meijden noteerde 57.45 op de 400m horden (3e). En ook een derde plaats voor Bastiaan van Graafeiland die voor het eerst onder de 10 minuten liep op de loodzware 3.000m steeple (9.59.14). Marco de Keijzer noteerde een SB op kogel met 10.87m en ook Remon Berrevoets kon met 4.30m op pols zeer tevreden zijn. Het was niet alleen een SB voor hem, maar hij was nog maar terug van een blessure. Een puike prestatie dus.

Staand v.l.n.r.: Marco van Etten, Marco de Keijzer, Isaya Klein Ikkink, Giorganny Gaarie, ploegleider Wouter Visser, Marshall Croes, Bastiaan van Graafeiland, Koen van der Meijden en Hugo v.d. Haak. Onder: jurylid Melinde Boland en Xavi Mo-Ajok.

Eindstand:
1. Eindhoven Atletiek 126
2. Altis 111
3. RA 105

Uitslagen

Barendrecht, 8 september 2019 – Promotie-/degradatiewedstrijd 2e – 3e divisie. Geen ereplaatsen voor de vrouwenploeg in Barendrecht. Hoogste klassering was voor Tessa Nieuwenhuizen die 2.27.19 liet noteren op de 800m (6e). Op de 4 x 100m estafette werd niet gestart.

Uitslagen