SportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

RA-sprinters in ‘The Match’

Minsk (Wit-Rusland), 9 en 10 september 2019 – Op maandag 9 en dinsdag 10 september vindt de zogenaamde ‘The Match’ plaats in het Witrussische Minsk. Dat is een wedstrijd tussen Europa en de USA. Deze wedstrijd is een revival van de zogenaamde Intercontinental Cup, wedstrijden die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werden gehouden tussen Europa en Amerika. Beide ploegen mogen op elk individueel onderdeel 4 personen inzetten en 2 estafetteteams. Voor Team Europe waren ook enkele Nederlanders uitgenodigd, waaronder RA-sprinters.

Op maandag 9 september werden de estafettes 4 x 100m verlopen. Vier van de vijf RA-sprinters kwamen in actie. Bij de mannen waren dat Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina. Samen met Joris van Gool (AV Spiridon) kwam het kwartet tot de prima tijd van 38.45. Dat was goed voor een tweede plaats achter de eerste ploeg van de USA die in 38.26 over de finish kwamen. USA 2 eindigde als derde in 38.70 en Europa 2 sloot de rij met 38.76.

Bij het vrouwenkwartet mocht Nargélis Statia voor het eerst haar opwachting maken in de nationale 4 x 100m-ploeg. Samen met Bowien Jansen (AV Haarlemmermeer), Eefje Boons (Daventria) en Naomi Sedney (Ilion) eindigde zij als derde achter twee teams van de USA in 43.82. Het was een close finish daar de eerste 2 teams van de USA in resp. 43.36 en 43.66 de finish passeerden.

Na de eerste dag staat Europa op 328 punten en de USA op 312.

Uitslagen