Verenigingszaken

Jubileumjaar afgesloten met grandioze feestavond

Rotterdam, 19 oktober 2019 – Feestavond in het Oude Luxor Theater.  Het 100-jarige Rotterdam Atletiek sloot het jubileumjaar af met een grandioze feestavond in het Oude Luxor Theater te Rotterdam, dat keurig was versierd met vlaggen, banieren en bij de ingang de ballonnenboog. Wie op tijd was,  kon nog een stukje van de lekkere jubileumtaart bemachtigen.

A3De organisatie had er alles aan gedaan om er een fantastische avond van te maken. Als presentator werd niemand minder dan Wilfried de Jong gestrikt. Samen met de Rotterdamse muzikale cabaretgroep De Tunes werd een anderhalf uur durend programma verwerkt. Na de openingsfilm, waar in vogelvlucht 100 jaar historie werd vertoond, werd voorzitter Joop van Leersum aan de tand gevoeld door Wilfried. Ook oud-wereldrecordhoudster 60m indoor Nelli Cooman werd door Wilfried geïnterviewd. Tussen de bedrijven door kreeg Adri van den Berge, tot zijn eigen verbazing, het speldje uitgereikt dat behoort bij Lid van Verdienste.

Tot slot van het programma in de grote zaal, bracht Wilfried zijn oude, zeer populaire spelletje, destijds te zien in zijn programma Holland Sport, weer tot leven. Door de organisatie waren ludieke vragen bedacht en met name vraag 3 zorgde voor een grote schifting. Die vraag ging over hoe lang Hollandia bestond toen in het in 1955 voor het eerst clubkampioen van Nederland werd. Het goede antwoord was 25 jaar en niet 30 jaar. De laatste 7 overgebleven kandidaten kwamen op het podium en moesten de allesbeslissende vraag beantwoorden: als je de 4 leden van het nationale 4 x 100m estafetteteam (allen RA-sprinters!) op elkaar zou stapelen, hoe hoog zou dat dan zijn? Leo van der Hoek zat wel heel dichtbij het antwoord met 7.15m (antwoord was 7.19m). Hoe hij tot dit antwoord kwam? Leo: “Het is heel simpel, 4 x 2 meter min 4 x 20 cm en een beetje en dan kom je uit op 7.15m.” Zijn prijs was een stapeltje gesigneerde sportboeken die hij overigens op één na allemaal heeft weggegeven.

Na afloop van het officiële programma kon er worden nagepraat in de onderste foyer. Met name de photobooth bleek een schot in de roos te zijn want iedereen wilde op de foto met elkaar. Boven kon er worden gedanst op de muziek van DJ Lewis en DJ Hato. Om 00.30 was het feest afgelopen en iedereen heeft het naar haar/zijn zin gehad. Vele oude bekenden haalden herinneringen op van vroeger. Er waren zelfs 2 oud-leden die elkaar 50(!) jaar niet hadden gezien.

Hieronder een linkje naar de uitgebreidere versie van de openingsfilm.

100 jaar Rotterdam Atletiek

Foto’s op Facebook van Erwin Suvaal

Foto’s Hans Tak