Sportnieuws

Mannen 4 x 100m gediskwalificeerd

Dohan (Qatar(, 27 september – 6 oktober 2019) – WK Senioren. De Nederlandse estafetteploeg 4 x 100m bij de mannen is in de finale van de WK te Doha gediskwalificeerd. Het team van Joris van Gool (Spiridon) en verder met RA-sprinters Taymir Burnet, Hensley Paulina en good old Churandy Martina kwam als zesde over de finish in de nieuwe Nederlands recordtijd van 37.80. Maar na enkele minuten bleek dat de tweede wissel tussen Taymir en Hensley buiten het wisselvak was geweest. Volgens henzelf kon het niet meer dan 1 voetje zijn geweest. Ondanks de diskwalificatie waren de sprinters positief over hun race. Om kans te maken op een hoge klassering, moest er scherp worden gewisseld aangezien de atleten individueel snelheid tekort komen met de toplanden. Een plaats bij de beste acht landen van de wereld, betekende automatisch een startbewijs voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Maar vanwege de diskwalificatie geldt dat – helaas – niet meer.

Artikel NOS met video’s

Uitslagen