BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Nieuwe discuskooi ingewijd met herfstslingeren

Rotterdam, 12 oktober 2019 – Herfstslingeren. Sinds enige weken beschikt RA over een nieuwe discuskooi die aan alle regels voldoet. De directe omgeving van de ring is voorzien van kunstgras. De eerste wedstrijd die met deze nieuwe voorziening plaatsvond, was het traditionele herfstslingeren. Sommigen probeerden toch over het nieuwe hoge net te gooien, wat – gelukkig – niet lukte.

Van RA-zijde enkele deelnemers. Michelle Blommestijn (V50) slingerde de kogel naar de nieuwe clubrecordafstand van 37.45m. Haar moeder Laura (V75) haakte op het laatste moment af. Bjarne Aelbers kwam weer in de buurt van de 50m met 48.29m. Ditha Stegman (V45) was de beste bij de masters vrouwen met op de derde plaats Michelle Blommestijn (V50). Erwin Suvaal (M55) werd tweede bij de masters. Janneke Berkhof werd tweede bij de vrouwen met net geen 30m bij het slingeren (29.85m).

Lotte Smink (MA, PAC) slingerde de kogel naar 47.28m en dat was een verbetering van 7 cm van het baanrecord dat op naam stond van Marije Efdee van Leiden Atletiek uit 2016.

Uitslagen