BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Vrouwen niet, mannen wel in finale 4 x 100m op WK met nieuw NR

2019 WK Doha Nargélis Statia 2

Doha (Qatar), 27 september – 6 oktober 2019 –  WK Senioren. De Nederlandse vrouwen 4 x 100m ploeg is er niet in geslaagd de finale te bereiken. In de eerste halve finale was Nargélis Statia, debutante op een WK, startloopster en gaf het stokje over aan Marije van Hunestein (PH). De wissel was allesbehalve vlekkeloos en was op het randje van het wisselvak. Doordat Frankrijk wel een hele slechte wissel had en de loopsters van Australië kennis maakten met het tartan, kwam Naomi Sedney (Ilion) nog als vierde over de finish in 43.01. En dus was het afwachten wat de tijden van de tweede serie zouden worden omdat alleen de eerste drie zich rechtstreeks zouden plaatsen voor de finale. Maar de tijd van 43.01 was niet goed genoeg om door te gaan.

 

2019 WK Doha 4x100m 2 2019 WK Doha 4x100m 1

De Nederlandse mannen troffen sterke teams in de tweede serie. Joris van Gool (Spiridon) was startloper en gaf over op Taymir Burnet. Taymir op zijn beurt over aan Hensley Paulina die een hele goede bocht liep. Churandy Martina maakte het af en kwam in 37.91 over de finish. Andre de Grasse van Canada kwam op het laatst heel sterk opzetten en kwam in dezelfde tijd over de finish als Nederland. Maar team NL was enkele duizendsten van een seconde sneller dan het team van Canada. En dus gaat team NL naar de finale op zaterdag 5 oktober 2019. De tijd van 37.91 is een nieuw Nederlands record! Maar het goede nieuws is nog niet op. Met die tijd van 37.91 kwalificeerde het team zich tevens voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Uitslagen