BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Ronald Hertog wereldkampioen!

Ronald Hertog of the Netherlands competes in the Men's 200m T64 Series on day 2 during the DUBAI 2019 World Para Athletics World Championships in Dubai,November 8 2019

Dubai (VAE), 7 – 15 november 2019 – WK Para-atletiek. Ronald Hertog, uitkomend in de klasse T64, is wereldkampioen 200m geworden! Hij finishte in de uitstekende tijd van 22.20 en dat was maar 3/100 van een seconde sneller dan de nummer 2. Dat de topvorm er was, wist Ronald wel: “Ik voelde me al sinds het trainingskamp in Turkije erg sterk. Mijn PR was alweer van 2 jaar geleden, dus ben erg blij dat dat er aan is. Als snelste had ik niet gedacht, maar geeft wel veel vertrouwen voor morgen. Ik kijk er erg naar uit!” In de halve finale kwam hij tot 22.77. En nu dus weer een verbetering van zijn eigen NR, met maar liefst een halve seconde! Ronald: van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Op naar Tokio! Op de foto in actie op de 200m (halve finale).

“Ik dacht, ik ga ze pakken.” Wat een race! In zijn halve finale gisteren wist hij al een razendsnelle tijd neer te zetten die hem een rechtstreekse finaleplek opleverde. Dat Hertog in absolute topvorm verkeert, blijkt wel in deze 200 meter finale! In het laatste deel van de race knalt hij zowel de Griek Seitis als de Amerikaanse Prince voorbij en pakt hij het goud in een waanzinnig snelle tijd én een nieuw Nationaal Record: 22.20.
 
“Super spannende race, na 100 meter lag ik 3e of 4e. Ik dacht, ik ga ze pakken en de laatste 5 meter wist ik het! Sinds mijn debuut in 2006 op mondiaal niveau is dit mijn eerste titel! Een hele mooie bekroning na medailles op speer en ver. Nu de titel op de 200 meter, ongelofelijk!

Uitslagen