JeugdSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goede resultaten bij wintercross

20191207 Wintercross-1 20191207 Wintercross-4 20191207 Wintercross-3

Barendrecht, 7 december 2019 – 2e wintercrosscompetitie. Zaterdag was een nat dagje voor de wintercross, echt (winter)crossweer dus (zie foto). Hoe brachten onze jongste leden het er vanaf?

Podiumplaatsen bij de meisjes zien we bij de MD (op de foto de start van deze categorie). Eva Bouman, overgekomen van Spark, wisselde stuivertje met Lianne den Dekker van Fortuna. In Barendrecht werd ze eerste, in de vorige cross nog tweede. De laatste wedstrijd zal dus de doorslag geven wie er eerste in het eindklassement gaat worden. Die wedstrijd wordt gehouden op 11 januari 2020 in Vierpolders bij Voorne Atletiek. Georgina Taylor legde beslag op de derde plaats. In de top 10 staan maar liefst 7 RA-meiden!

Bij de MC vier atletes bij de eerste 10. Edda van der Velden werd 5e, terwijl ze in de vorige cross nog derde wist te worden. Zij wordt op de voet gevolgd door Nina Stam. Ook nog in de top 10: Noor Bogaard en Anniek Poot.

Bij de JPB waren de eerste 2 plaatsen hetzelfde als bij de eerste cross: Lok Janssen (PAC) en Robin van der Gaag (2e, op de foto met blauw shirtje). Lieven Vreugdenhil staat dankzij twee vierde plaatsen derde in het tussenklassement. Ferre Alkemade staat 5e in het tussenklassement. Filippe Heiberg staat nog net op de 10e plek.

Bij de JPA1 hetzelfde laken een pak. Daimy van Beek (Fortuna) en Lucius van der Velden werde resp. weer 1 en 2. Leule Abraham Iftar staat op een keurige vijfde plaats in het tussenklassement.

Bij de JD staat RA 1 en 2 in het tussenklassement. Roman Casas de Rooij werd eerste (vorige cross nog derde) en Abenaezer Abraham Iftar finishte als tweede (de eerste cross wist hij te winnen). De laatste cross gaat dus de beslissing brengen over de eerste plaats.

Tussenklassement bij de estafettes: een mooie tweede plaats voor de JPB en een derde plaats voor de JPA1. Ook een derde plaats voor de MPB en een tweede voor de MPA2. De JD staan tweede en moeten zien af te rekenen met Fortuna daar ze gelijktijdig over de finish kwamen in de tweede cross. Bij de MD is de overmacht van RA het duidelijkst te zien: met maar liefst 3 teams aan de start, was de eerste ploeg het sterkst met overwinningen in zowel de eerste als de tweede cross. Het tweede team staat derde. Team 3 staat 4.