Sportnieuws

Goede resultaten bij diverse indoorwedstrijden

Apeldoorn, 25 januari 2020 –  Nationale CD-wedstrijden. Deze wedstrijden worden wel beschouwd als het officieuze NK indoor voor CD-junioren.

JD Gyani Biekram bleek de beste op een aantal onderdelen en had dus een drukke dag. Hij kwam drie keer uit op de 60m met en zonder horden. Op de 60m vlak werd hij vierde in 8.46 (serie en halve finale 8.44). Maar op dezelfde afstand met hekkies was hij driemaal eerste waarbij het beste resultaat noteerde in de finale: 9.74 (nieuw p.r.). Op verspringen haalde hij met gemak de finale met 4.50m (4e), maar in de finale verbeterde hij zijn p.r. met enkele centimeters tot 4.75m wat goed genoeg was voor de gouden plak. JD David van der Velden behaalde in de finale van kogen een 12e  plaats met 7.11m.

MD Yenthe Vreugdenhil stootte de kogel in de kwalificatie naar een nieuw p.r. van 10.97m. In de finale stootte ze precies 1 meter minder, maar dat was toch goed voor de bronzen medaille. De winnende stoot was slechts 10.24m… Zij stond samen met Eva Bouman in de finale van de 60m horden. Daarin gebeurde iets merkwaardigs. Het startschot viel, maar de tijdwaarneming haperde. In overleg met de meisjes werd er niet overgelopen daar het zeer duidelijk was wie er 1, 2 en 3 waren geworden. Daardoor kregen alle loopsters een DNF in de uitslag. Zowel Yenthe als Eva wisten wel hun p.r. te verbeteren tot resp. 10.99 en 11.30. Tessa raakte helaas geblesseerd na de serie van de 60m. Daardoor kon zij niet in de estafette lopen. Haar plaats werd ingenomen door Eva.

Mees de Jong werd tweede op pols met 2.20m. Dat is goed voor een nieuw clubrecord.

De sprintploeg van RA wist de zelden verlopen 4 x 50m met ruime voorsprong te winnen in 28.64. Dat is goed voor een nieuw clubrecord. Het waren Stella Heijnen, Yenthe Vreugdenhil, Georgina Taylor en Eva Bouman.

Uitslagen

Amsterdam, 25 januari 2020 – EAP Indoor. Dudly Boeldak verstevigde zijn koppositie op de nationale ranglijst door naar een tweede plaats op ver te springen met 7.36m. De eerste plaats was voor de Zwitser Jarod Biya die precies 10 cm verder sprong. Op de 60m meer dan 10 RA’ers aan de start bij de mannen. Jim van Gorkum en Dominique Zwiep finishten in dezelfde tijd van 6.95 in de finale, maar Jim werd derde en Dominique vierde. M35 Waldy Lindeborg verbeterde zijn p.r. op deze afstand naar 7.27 en is nog maar 3/100 van een seconde verwijderd van het clubrecord op deze afstand uit 1989(!) van Fred Lobman.

Bij de vrouwen kwam Nargélis Statia als tweede over de finish in de prima tijd van 7.46. Dat was slechts 2/100 van een seconde achter het Utrechtse supertalentje Nketia Seedo. B-juniore Ruth Vogels liep naar de vierde plaats in de finale van de 60m horden (vrouwenhoogte) in 8.85. Maruska Eduarda werd tweede op ver met een goede sprong van 5.77m en slechts 2 cm achter de Amsterdamse Nynke van den Heuvel.

Uitslagen

Sittard, 26 januari 2020 – Gewichtwerpen indoor. M55 Erwin Suvaal werd derde met een worp van 15.88m.

Uitslagen