Verenigingszaken

Toos van Yperen (84) overleden

Na een kortstondig ziekbed is op 11 januari jl. Toos van Yperen overleden, weduwe van Bob van Yperen. Beiden waren lid van het toenmalige Minerva. Toos werd lid in 1957 toen Bob al enkele jaren lid was. Zij was in haar tijd een verdienstelijk werpster. Tijdens de jaarvergadering van 1961 werden de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt aan atleten die goede prestaties hadden geleverd. Het bestuur was van mening dat er geen sprake was van een uitgesproken uitblinkster, maar de beste prestatie van het jaar werd geleverd door Toos, waardoor zij ‘sportvrouw van het jaar van Minerva’ werd. Dat kwam doordat ze in dat jaar het clubrecord op kogel wist te verbeteren tot een afstand van 10.69m. Dat was een verbetering van het clubrecord met 2,5 cm dat al sinds 1942(!) op naam stond van Tine Tak. Nadien verbeterde ze het clubrecord op kogel nog enkele malen. Ook verbeterde ze enkele malen het clubrecord op speer. In 1964 werd ze Rotterdams kampioen op het onderdeel kogelstoten. Daarnaast was ze een vaste kracht in de competitieploeg van Minerva op de werponderdelen.

Beste prestaties (voor zover na te gaan):
Kogel: 11.63 (1963, clubrecord)
Discus: 34.30 (1965)
Speer (oud): 34.51 (1964)

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en het condoleren van de familie in de aula van crematorium ‘Schollevaar’, Burgemeester Schalijlaan 2 te Capelle aan den IJssel op donderdag 16 januari 2020 om 15.00 uur, waarna de crematieplechtigheid zal plaatsvinden.

 

Correspondentieadres:
René van Yperen
Bakema-erf 244
3315 JG  Dordrecht

Het bestuur van RA wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.