BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Medailles bij NK masters indoor, goede prestaties in Dordrecht en Apeldoorn

Apeldoorn, 8-9 februari 2020 – NK Masters indoor.

Een kleine, maar succesvolle, delegatie van RA was actief tijdens de NK Indoor voor masters in Apeldoorn. Bij de vrouwen was slechts één deelneemster, maar die behaalde wel haar tweede – bronzen – medaille tijdens een NK indoor. Dat was Madeleine Cossée (foto) in de categorie V55. De drie kilo zware kogel stootte zijn naar een afstand van 10.85m. En dat was meer dan zij had verwacht. In 2018 werd ze ook derde op kogel.

20200208 Madeleine Cossee 2

De enige gouden medaille was voor polsstokhoogspringer Marc Suvaal (M50) die een hoogte bedwong van 3.74m. Een zilveren plak was er voor M35 Waldy Lindeborgh, die voor het eerst meedeed met deze kampioenschappen. Zowel in de serie als in de finale zette hij een tijd van 7.32 op de klokken. Hij is een welkome versterking in de mastersploeg voor de komende competitiewedstrijden outdoor, want hij heeft ook een hele goede 400m in de benen (vorig jaar goed voor 51.80). Ook een zilveren medaille voor M50 Patrick Kwist, wel een vaste deelnemer aan deze kampioenschappen. Met een tijd van 9.28.59 liep hij naar de tweede plaats op de 3.000m. Het is alweer zijn vierde plak op deze afstand: 1x was hij de beste, 2x zilver en 1x brons. Op zondag werd hij wederom tweede, maar nu op de 1.500m (4.31.63). Op beide onderdelen was dat goed voor een nieuw clubrecord.

M40 Richard Trifunovic was in zijn categorie de beste op hoog met 1.64m. Maar die hoogte was niet goed genoeg voor een medaille aangezien de limiet op 1.68m staat. Datzelfde lot was Ton Hettema (M35) beschoren, maar dan op de 3.000m. Voor het eerst van zijn leven liep hij deze afstand in de zaal en heel verdienstelijk: 9.25.74. Daarmee was hij de snelste in zijn categorie, maar de medaillelimiet staat hier nogal scherp: 9.11.

Uitslagen

Apeldoorn, 8 februari 2020 – NK Meerkamp.

Van RA geen deelnemers aan de meerkamp, wel aan enkele andere onderdelen. Kim Rossen verbeterde haar p.r. op de 400m met een volle seconde tot 55.27. Sanne Wolters-Verstegen won de 800m, net zoals vorige week, in 2.03.76. Marissa Damink, vorige week nog goed voor een nieuw p.r. (2.06.66) werd gediskwalificeerd op dezelfde afstand.

Uitslagen

Daarnaast vond de indoorcup 4 x 200m plaats. RA nam deel met een gemengd team: Demi v.d. Sande, Giorganny Gaarie, Kim Rossen en JA Mardion Meulens. Het team werd vierde in 1.36.17.

Uitslagen

 

Dordrecht, 8 februari 2020 – 19e Regio indoor StARD

Een kleine maar fijne delegatie pupillen van RA nam zaterdag 8 februari deel aan de indoorwedstrijd in Dordrecht. Faith, Mina, Robin en Sam verdedigden de kleuren van RA met verve.  Faith won de 60 meter (9.17 sec.) en verbeterde haar PR met verspringen (4.04 m). Zij werd tweede overall (MPA2). Mina (MPA1) werd vijfde met maar 57 punten achterstand op nummer twee, terwijl de kloof met nummer 6 met 95 punten groot was. Zij verbeterde haar PR op de 60 meter (9.82 sec.). Robin won bij pupillen B en ging voor het eerst onder de 7 seconden op de 40 meter (6.87 sec.). Sam (pupillen C) werd tweede overall met maar 3 punten achterstand op nummer 1. Hij verbeterde zijn PR op de 40 meter met 0.16 seconden en staat nu met 7.00 seconden met zijn 7 jaar in de top tien aller tijden indoor van jongens pupillen A (10 en 11 jaar). Tevens is het een verbetering van zijn eigen clubrecord op deze afstand.

Uitslagen