BaanatletiekSportnieuws

Eerste CR van 2020 voor Van der Reijken; NR voor Zonneveld;NR bij zomerwerpen op Nenijto

Utrecht, 10 juli 2020 – Utrecht track meetings. Irene van der Reijken tekende voor het eerste outdoorclubrecord van 2020. En wat voor één! Op de 3.000m verbeterde ze het uit 1991(!) stammende clubrecord van Yvonne v.d. Kolk tot 8.58.83! Een geweldige prestatie met een laatste kilometer van 2.55. Hiermee staat ze 11e op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Ze werd hier tweede mee achter stadgenote Diane van Es van PAC (8.53).

Take Zonneveld (F40) leverde ook een prima prestatie door zijn eigen Nederlandse record op kogel in zijn laatste poging te verbeteren tot 9.49m.

Shaquille Haverkamp noteerde 10.77 op de 100m en werd hiermee tweede.

Uitslagen

Rotterdam, 11 juli 2020 – Zomerwerpen. Deze wedstrijd zou oorspronkelijk op 31 mei jl. gehouden worden, maar door de coronacrisis was dat niet mogelijk. ‘s Morgens nog een flinke bui, maar tijdens de wedstrijd was het prima zomerweer. De nummers kogel en discus waren op speciaal verzoek toegevoegd, waar normaliter alleen kogelslingeren en gewichtwerpen op het programma staan.

Beste prestatie van de dag was voor Gonny Mik (pas toegetreden tot de klasse V55) van Groningen Atletiek die het Nederlands record op gewichtwerpen scherper wist te stellen tot 16.20m.

JB Bart Adriaanse won het kogelstoten (9.49m) en het discuswerpen (33.87m) in zijn klasse. Kars Bebelaar verbeterde zijn p.r. op kogelslingeren tot 40.92m.

Uitslagen