BaanatletiekSportnieuwsTopsport

NK senioren dag 2: 2x goud, 2x zilver en 1x brons

Utrecht, 30 augustus 2020 – NK senioren dag 2. Op de tweede dag ging RA naar huis met 2x goud, 2x zilver en 1x brons.

3.000m steeple
Absolute uitblinkster van de dag was Irene van der Reijken. Voor de vierde maal in successie werd zij Nederlands kampioene op de 3.000m steeple chase. Meteen vanaf het begin zette zij er de sokken in, proberen het NR te pakken. Maar zij moest alles alleen doen en de wind speelde haar ook parten. Niettemin pakte zij het goud in haar beste jaartijd en een nieuw kampioenschapsrecord van 9.46.09. Hiermee bleef ze slechts 3 seconden verwijderd van haar persoonlijk record. Nog nooit is een RA-atlete viermaal achtereen kampioen geworden op hetzelfde onderdeel. Stella Jongmans werd driemaal achtereen kampioen op de 800m in 1993, 1994 en 1995. Op de foto Irene in het midden. Vanwege corona moesten de eerste drie aankomenden zichzelf de medaille omhangen.

Bij de mannen hield JA Ilias el Khattabi de eer van RA hoog. In een race vol tempowisselingen nam hij af en toe de kop, maar kon het in de laatste paar ronden niet bolwerken. Een mooie vijfde plaats was zijn deel in 9.39.46.

100m horden
MB Ruth Vogels verbeterde haar p.r. op de 100m horden tot 14.40, maar die tijd was niet goed genoeg om door te gaan naar de finale. MA Zoë Sedney kwalificeerde zich als derde voor de finale. In de halve finale sneuvelde het kampioenschapsrecord van Marjan Olyslager van 13.01 uit 1985(!). Niemand anders dan Nadine Visser (SAV) verbeterde dit tot 12.97. In de finale werd Zoë knap derde in 13.30.

200m
Vorig was het een ‘clean sweep’. RA won alle medailles op dit onderdeel met Churandy Martina op plaats 1, Christopher Garia op plaats 2 en Taymir Burnet op de derde plaats. Christopher was er vandaag niet bij. Zijn plaats werd ingenomen door JA Xavi Mo-Ajok die zich via een eerste plaats in de halve finale plaatste voor de finale.

In de finale liet Taymir geen spaan heel van zijn concurrenten. Vorig jaar nog derde, was hij nu 6/10 van een seconde eerder aan de finish dan Churandy met 20.35. Maar hij had meer dan 5m/s rugwind. Het is zijn eerste Nederlands kampioenschap. Churandy werd tweede in 20.95. Xavi werd knap vierde in 21.39.

Polshoog
Sam Kranse ging de wedstrijd in met een beste jaarprestatie van 4.60m. Die hoogte haalde hij in zijn eerste poging. Daarna ging de lat naar 4.80m. Die hoogte haalde hij in zijn derde poging. De volgende hoogte was 4.90m. Hij had drie goede pogingen, maar elke keer viel de lat eraf. Die prestatie was goed voor plaats 6.

400m
Kim Rossen liep in de finale in de lastige baan 7. Zij werd knap vijfde in 55.09. Liemarvin Bonevacia was de laatste van de RA’ers die in actie kwam in de laatste finale van de dag. In 2014 won hij zijn eerst gouden medaille op dit onderdeel. Vorig jaar won hij brons in 46.86. Nu pakte hij de zilveren plak in 46.93.

 

Uitslagen

Foto’s Atletiekunie op Facebook