BaanatletiekSportnieuws

Irene en Richard in het zonnetje gezet tijdens de Rotterdam Fast Five

Rotterdam, 17 september 2020 – Rotterdam Fast Five. De finale van het Run2Daycircuit vindt traditiegetrouw plaats op de Nenijto halverwege september. Tijdens deze drukbezochte wedstrijd werden Irene van der Reijken en haar trainer Richard Kooijman in het zonnetje gezet. De reden? Irene verbeterde afgelopen zondag in Berlijn het Nederlands record op de loodzware 3.000m steeple chase voor vrouwen en bracht het op 9.34.80. Zij verbrak daarmee het record van Miranda Boonstra, dat, met een iets andere volgorde van de cijfertjes, stond op 9.38.40. Met die tijd staat ze vierde(!) op de huidige Europese jaarlijst.

Topsportcoördinator Wouter Visser sprak zowel haar als trainer Richard toe en overhandigde Richard een ingelijste foto. Irene wordt al jaren getraind door  Richard die haar altijd weet te motiveren. Wouter liep alvast vooruit op volgend jaar wanneer – hopelijk – de Olympische Spelen zullen worden gehouden in Tokio. Irene legde uit hoe ze daar moet komen (bekijk de kwalificatie-eisen van de Atletiekunie).

Werd er ook nog gelopen? Jazeker. Vanaf 19 uur tot ver over elven. De avond begon met enkele series 1.000m. Snelste van de RA-pupillen was JPB Robin van der Gaag met 3.37.68.

Daarna vier series 800m. JB Bas Stam verbeterde zijn p.r. tot 2.02.32, maar was daar toch niet echt tevreden mee. Dat was JA Tomas van Wijngaarden wel die zijn persoonlijke beste tijd bracht op 1.57.20 en dat ondanks behoorlijke tegenwind op het laatste rechte stuk. Irene van der Reijken was de snelste bij de dames in 2.08.51 en dat was een forse verbetering van haar p.r. (maar ze had dan ook al in geen 6 jaar meer een 800m gelopen).

Met maar liefst 8 series 5.000m was de atletiekavond behoorlijk gevuld. Snelste RA’er was Marco van Etten met 15.11.66. Snelste RA-dame was Sanne Mooldijk met 17.24.91, daarbij geholpen door persoonlijke haas Ralph Nieuwenhuizen. Vele p.r.’s sneuvelden.

Bij de masters vrouwen was Elizabeth den Boer (V35) de snelste in haar eerste 5.000m in 19.36.59. Lars Roosken (M40) was de snelste bij de masters mannen (15.45.88).

Uitslagen

Foto: Erwin Suvaal