Sportnieuws

Weekend met goede prestaties bij de jeugd

Barendrecht, 5 september 2020 – 40e Open Zuid-Hollandse kampioenschappen voor pupillen. Ereplaatsen op de jubileumeditie van deze wedstrijd voor Lucius van der Velden, Lieven Vreugdenhil, Sam Huygen, Asiah Bunt en Faith Tujeehut.

JPA1
Lucius van der Velden behaalde hier een mooie derde plaats met slechts 8 punten achterstand op nummer 2. Bij hoog was zijn sprong van 1.30m de één na beste van het veld. Een hoogte die hij in zijn derde poging wist te halen. Ook op kogel was er maar één atleetje beter dan hij.

JPA2
Bij de iets oudere pupillen eindigde Enzo de Jong op de 7e plaats van in totaal 25 jongens.

JPB
De familie Vreugdenhil moest zich vandaag in tweeën splitsen aangezien Lieven (rechts op de foto) in Barendrecht actief was en dochter Yenthe aan een wedstrijd in Hilversum deelnam (zie verderop). Met slechts 3 punten achterstand op nummer 1, eindigde Lieven dus net op de tweede plaats. Op zowel de 40m als ver eindigde hij ook als 2e. Op ver was het verschil slechts 1 cm. Clubgenoot Robin v.d. Gaag was net iets beter met 3.94m. Robin eindigde in de meerkamp als 5e.

JPC
Een mooie tweede plaats voor Sam Huygen in het totaalklassement. En een evenzo mooie 6e plaats voor Asiah Bunt die verreweg de snelste was op de 600m met 2.08.32. Maar dat onderdeel telde helaas niet mee in de meerkamp, anders was hij zeker hoger geëindigd.

MPA1
Mina Chokri was de beste van RA met een 6e plaats. Maar ze had slechts 1 puntje achterstand op de de gedeelde 4e plaats. Een prima prestatie van Mina.

MPA
Faith Tujeehut behaalde hier een podiumplaats (2e) met een nieuw p.r. op kogel van 9.06m.

 

Uitslagen

Hilversum, 5 september 2020 – Klaverblad sprintgala. De deelnemers hadden last van veel tegenwind. Daardoor vielen de prestaties enigszins tegen. MD Yenthe Vreugdenhil werd niettemin tweede in de finale van de 60m in 8.63 met 1.4m/s tegenwind. In de serie kwam ze tot 8.78 met 3.5m/s tegenwind. Gyani Biekram (JD) werd 4e in de serie 80m in 11.08 met eveneens 3.5m/s tegenwind. In de finale haalde hij de finish niet. Zus Arusha kwam tot 11.80 in de series en 12.07 in de halve finale. Beide keren met ruim 2 m/s tegenwind.

Uitslagen

 

Barendrecht, 6 september 2020 – 28e Open Zuid-Hollandse kampioenschappen voor CD-junioren. Podiumplaatsen voor Gyani Biekram en Yenthe Vreugdenhil.

JD
Gyani Biekram eindigde met 450 punten voorsprong op de nummer 2. Van enige strijd was geen enkele sprake. Hij wist alle onderdelen te winnen, behalve de 600m. Hij gaf zijn overwinning glans door het 24 jaar oude clubrecord op de 80m horden te verbeteren tot 12.44 met 1.1m/s tegenwind! Daarmee staat hij nu landelijk op de vierde plaats!

JC
Michiel Zunderman kwam uit op de 800m en wist zijn p.r. met enkele seconden te verbeteren tot 2.07.63.

MD
Bij de MD1 werd Yenthe Vreugdenhil (links op de foto) mooi tweede op de meerkamp. Op de 60m was ze de snelste van alle 33 deelneemsters. En zij stootte de kogel als enige over de 12 meter. De trainingen bij ATR beginnen dus effect te hebben. Georgina Taylor werd fraai 6e. Eva Bouman deed niet aan alle onderdelen mee en eindigde daardoor in de achterhoede.

Uitslagen

Foto’s op FB van beide dagen in Barendrecht

Foto’s: familie Vreugdenhil