Sportcomplex Olympia

Varkenoord

We zijn trots op onze plek in het vernieuwde Sportpark Olympia. Geen design-clubgebouw zoals bij de voetballers maar wel onze eigen stek met tuin en tribune.

De werkzaamheden in het sportpark zijn nog in volle gang maar Rotterdam Atletiek laat zich er niet door van de wijs brengen. We hebben met een kleedkamer, kantine en materiaalcontainer alles wat we nodig hebben. Eenvoudig en functioneel. Op zaterdagochtend is het druk met kinderen (pupillen en junioren) en hun ouders. Er is koffie in de kantine. Een groep wegatleten loopt zich warm voor een training op het Eiland van Brienenoord of in het park de Twee Heuvels. Het is gezellig druk. Een lekker zonnetje doet de rest.

Niet alleen op zaterdagochtend maar ook op dinsdag, woensdag- en donderdagavond starten hier looptrainingen (wegatletiek). De loopgroepen trainen in principe twee keer per week (dinsdag en donderdag of woensdag en zaterdag) en meerdere keren per maand zijn er ook 'zondagtrainingen' op een buitenlocatie, denk aan Voornse Duin, Bergschenhoek of een mooie polder. Als het kan sluiten we die trainingen af met een lekkere koffie.

Rotterdam Atletiek locatie Olympia heeft een verlichte gravelbaan. Hier vinden veel van de jeugdtrainingen plaats en regelmatig doen ook de wegatleten hier een training. Op de baan kun je goed tempo’s trainen en tijden meten.

De wegatleten trainen op drie niveaus (C, D, en E) en houden graag rekening met verschillende tempo’s; zowel de snelle als minder snelle of herstellende lopers kunnen bij de loopgroepen terecht. Het trainingsprogramma omvat verschillende onderdelen gericht op duur, kracht, snelheid en techniek. Elke eerste zaterdag van de maand is een instaptraining voor beginnende lopers die willen kennismaken met trainen in een groep. Een groep ervaren lopers bereidt zich elk jaar voor de Rotterdam Marathon maar ook wordt er naar andere prestatieloopjes toe getraind. Prestatiegericht of recreatief, iedereen kan terecht bij Rotterdam Atletiek-Olympia.

Kijk voor trainingstijden voor loopgroepen bij wegatletiek-Olympia en de training van pupillen en junioren bij baanatletiek-jeugd. Vergeet niet onze activiteiten te volgen op Facebook en bekijk hier het filmpje van een loopgroep van Rotterdam Atletiek-Olympia.