Startgroep Langepad

Doel
De startgroep stelt zich tot doel om lopers de gelegenheid te geven in alle rust te werken aan het verbeteren of onderhouden van de conditie en de beweeglijkheid, in een aangename sfeer, waarbij saamhorigheid, gezelligheid en een veilige omgeving centraal staan. Het is de bedoeling, dat de lopers na een periode van 3 á 6 maanden doorstromen naar een reguliere hardloopgroep, zoals de E-groep en later de D-groep. Indien nodig kan deze periode verlengd worden. De groep is heterogeen van samenstelling.

Doelgroep
In eerste instantie is de startgroep bedoeld voor beginnende lopers, die in staat zijn om 10 minuten achtereen in een rustig tempo te kunnen hardlopen. In tweede instantie is de startgroep bedoeld voor herstarters. Hierbij gaat het om lopers, die eerder hebben hardgelopen, maar door omstandigheden een lange tijd uit de “running” zijn geweest.

Training
Tijdens de training van de startgroep komen diverse oefeningen aan bod, zoals rekoefeningen, losmakende oefeningen, activerende oefeningen en krachtoefeningen. Veel aandacht zal eveneens besteed worden aan loopscholing met als doel een betere looptechniek, efficiënt energieverbruik en blessurepreventie. Voor het hardlopen wordt gebruik gemaakt van intervallen, circuittrainingen en andersoortige loopopdrachten. Getraind wordt in het Kralingse Bos op allerlei ondergrond.

Tijden: dinsdag van 19.15 - 20.30 en zaterdag van 8.30 - 10.00

Wil je meer informatie over de Start-groep van locatie Langepad, stuur een bericht naar Henk Berkhof

Trainers