Startgroep Nenijto

De startgroep stelt zich tot doel om lopers de gelegenheid te geven in alle rust te werken aan het verbeteren of onderhouden van de conditie en de beweeglijkheid, in een aangename sfeer, waarbij saamhorigheid, gezelligheid en een veilige omgeving centraal staan. Het is de bedoeling, dat de lopers na een periode van 3 á 6 maanden doorstromen naar de E-groep. Indien nodig kan deze periode verlengd worden.

Tijdens de training komen diverse oefeningen aan bod, zoals rekoefeningen, losmakende oefeningen, activerende oefeningen en krachtoefeningen. Veel aandacht zal besteed worden aan loopscholing met als doel een betere looptechniek, efficiënt energieverbruik en blessurepreventie. Voor het hardlopen wordt gebruik gemaakt van intervallen, circuittrainingen en andersoortige loopopdrachten. Getraind wordt op het sportcomplex en indien mogelijk zo af en toe naar 'buiten' zoals het Vroesenpark.

Tijden: zaterdag van 9:15uur tot 10:30uur.

Wil je meer informatie over de Startgroep van locatie Nenijto, stuur een bericht naar Riet Meijer.

Contributie-informatie

Trainers

riet3Riet Meijer is op latere leeftijd begonnen met hardlopen. Via start to run is zij in 2006 gestart met de training naar de eerste 5 km wedstrijd. Na de Bruggenloop in 2007 is zij lid geworden van Rotterdam Atletiek.
Na een aantal halve marathons, werd het voor Riet tijd om ook eens een hele te lopen en dat werd in 2015 natuurlijk de marathon van Rotterdam. Riet is zelf, zoals ze het noemen, een “dieseltje”; zij loopt niet snel, maar wel graag veel kilometers in een lekker rustig tempo.
In 2008 is Riet trainer op locatie Langepad geworden. Als assistent van Henk Berkhof heeft zij ook een aantal loopscholen gedaan. Op het Langepad heeft Riet een aantal jaren een eigen groep getraind.
Riet haalt  zelf veel plezier uit het training geven en begeleidt graag mensen om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen, waarbij plezier  tijdens het trainen voor haar ook heel belangrijk is.

 

Henk Berkhof

Henk Berkhof

Na een tiental jaren baanatletiek bij de masters werd het voor Henk Berkhof tijd om aan het lopen van een marathon te beginnen. Het gericht werken naar een prestatie triggerde hem om met de opgedane kennis iets te doen en dat werd (in 2006) training geven aan de loopgroep. Naast de benodigde trainersdiploma's, ATL-3 en PTL-4, is Henk ook gecertificeerd praktijkbegeleider en begeleidt trainers i.o. bij hun praktijkstages. Belangrijk vindt hij; verantwoord trainen binnen ieders persoonlijke prestatievermogen. Naast het lopen van afstanden moet er voldoende aandacht aan techniek, coördinatie, kracht en lenigheid worden besteed.